KK Budućnost: Na Skupštini ABA lige donesene bitne odluke za nas

0

Košarkaški klub Budućnost Voli oglasio se saopštenjem nakon jučerašnje Skupštine ABA lige u Banjaluci.

Kako je navedeno iz podgoričkog kluba, “donešene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne – nije prihvaćen izvještaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi Ligu”.

“Nakon jučerašnje skupštine ABA lige održane u Banjaluci, Budućnost Voli se zahvaljuje godinu Igoru Dodiku, predsjedniku Lige, na odličnoj organizaciji i tehničkoj podršci svim predstavnicima klubova, koji su se juče okupili u pomenutom gradu”.

“Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnost Volija u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali. Donešene su odluke koje su za Budućnost Voli veoma bitne – nije prihvaćen izvještaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi Ligu”.

“Pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali su odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da preduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi”.

“Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou”.

“Budućnost Voli osuđuje sve nemile scene koje su obilježile finalnu seriju ABA lige. Nas interesuje samo košarka i bićemo dio ABA Lige isključivo pod uslovom da je jedini prioritet i cilj – košarka”, navodi se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.