Kina odobrila još dvije domaće vakcine

0

Iz kineske nacionalne administracije za medicinske proizvode saopštili su danas da su odobrili još dvije vakcine protiv koronavirusa za javnu upotrebu, povećavajući broj domaćih vakcina odobrenih u Kini na četiri.

Dvije nove vakcine koje su odobrene proizveli su CanSino Biologics Inc i Institut za biološke proizvode u Vuhanu, ogranak Kineske nacionalne farmaceutske grupe Sinopharm.

One su se pridružile vakcini kompanije Sinovac Biotech odobrenoj u ovom mjesecu i drugoj iz pekinške jedinice Sinofarma odobrenoj u prošloj godini.

Kina do sada nije odobrila vakcine protiv koronavirusa koje su proizvele zapadne farmaceutske kompanije.

Jedinica Sinopharma iz Vuhana saopštila je juče da njena vakcina ima efikasnost od 72,51 odsto protiv koronavirusa, pozivajući se na prelaznu analizu kasnih faza kliničkog testiranja, bez više detalja.

To je jedna od dvije vakcine kandidata Sinopharma koje su ušle u treću fazu kliničkih proba, i ranije su davane grupi ljudi s većim rizikom od zaraze.

Odobrene kineske vakcine mogu se skladištiti na normalnim temperaturama frižidera, što ih čini potencijalno atraktivnim za zemlje u razvoju koje bi mogle imati poteškoća sa skladištenjem vakcina kompanija Pfizer/BioNTech i Moderna koje zahtijevaju mnogo niže temperature skladištenja.

Kina je izvezla vakcine Sinovac i Sinopharm u veliki broj zemalja širom svijeta, prenosi agencija Reuters.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.