Kim Džong Un poslao pismo radnicima posle glasina da je u teškom stanju

0

Severnokorejski lider Kim Džong Un poslao je pismo radnicima koji rade na jednom od najvažnijih građevinskih projekata u toj zemlji, posle spekulacija u stranim medijima da je preminuo ili da je u teškom zdravstvenom stanju.

U pojedinim svetskim medijima pokrenute su glasine o Kimovom zdravstvenom stanju, zbog navodnih informacija da je preminuo ili da je u teškom stanju usled operacije srca, ali su severnokorejske državne novine „Rodong šinmun“ objavile da je poslao pismo radnicima koji grade Samdžijon siti, prenosi „Raša tudej“.

Kako se navodi, Kim Džong Un se zahvalio radnicima koji se bave „obnovom idealnog socijalističkog sela“, i dodaje se da je pismo napisao lično on. Inače, taj građevinski projekat je obnova rodnog sela Kimovog oca, nekadašnjeg lidera Severne Koreje Kim Džong Ila.

Projekat se izvodi na obroncima planine Pektu, koja se u Severnoj Koreji smatra svetom, koju Kim Džong Un često obilazi.

Kimovo pismo, kao i navodi da je pisao „stranim državnicima“, dolaze posle glasina o njegovom teškom zdravstvenom stanju, koje su negirane u pojedinim medijima iz Kine, Južne Koreje, a za koje je čak i američki predsednik Donald Tramp rekao da nisu potvrđene i da ne veruje u njih.

​Glasine o lošem zdravstvenom stanju Kim Džong Una pokrenule su vesti da je severnokorejski lider propustio proslavu rođendana svog dede Kim Il Sunga 15. aprila.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.