Kikinda dobija novi stadion po UEFA standardima

0

Pored  Subotice, Loznice, Leskovca, Zaječara, Vranja, Kraljeva, Kruševca i Kragujevca, novi fudbalski stadion dobiće i Kikinda.

To je u petak najavio i republički poslanik Milenko Jovanov, a dan ranije Grad Kikinda raspisao je tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije, idejnog rješenja i urbanističkog projekta za izgradnju Gradskog stadiona. Novi objekat imaće 5.000 sedećih mjesta.

 

Gradiće se na mjestu sadašnjeg, pored Sportskog centra “Jezero”, a teren će biti dimenzija 105×68 metara u skladu sa UEFA Pravilnikom o stadionskoj infrastrukturi za sportske objekte Kategorije 3. Planirana površina cijelog kompleksa je 12.000 kvadrata.

– Razgovarali smo sa predsjednikom Vučićem o ulaganjima u Kikindu. Predložio sam da rekonstruišemo zapadnu tribinu, a njegova ideja je bila da naš grad, kao centar Severnobanatskog okruga, dobije novi gradski stadion. Tako smo, zahvaljujući predsjedniku Alekandru Vučiću, dospjeli na spisak gradova u kojima će biti izgrađen nov, moderni fudbalski stadion. Osim glavnog terena biće izgrađen i pomoćni. Biće to multifunkcionalni objekat, moći će da se koristi za sajmove, koncerte i druge namjene. Osim toga, naselje Baranda, dobiće novu zgradu u kojoj će biti javne službe: pošta, ambulanta i drugi sadržaji – objasnio je Jovanov.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.