Kaznu će služiti u Srbiji: Zindovića ne izručuju Crnoj Gori!

0

Pljevljak Jovica Zindović neće biti izručen Crnoj Gori dok ne odleži kaznu u Srbiji, saznaje Borba. Prema nezvaničnim informacijama, Zindović priznao da je znao da se automatska puška, hekler sa prigušivačem, tri pištolja, pet pancira, 82.000 evra i pola kilograma kokaina nalaze u stanu koji je koristio u Beogradu, ali je negirao da su njegovi. Takođe, tvrdi i da nema veze s drogom koja je bila u stanu.
Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Jovice Zindovića, koji je prije dvije godine uhapšen u Beogradu. Zindović je optužen za neovlašćeno posjedovanje i nošenje oružja i eksplozivnih naprava, kao i posjedovanje narkotika.
Podsjetimo, Zindović je pobjegao iz bjelopoljskog zatvora gdje je izdržavao zatvorsku kaznu zbog ubistva Luke Popovića na Žabljaku.
“Zindovićevo izručenje tražili su Crna Gora, Slovenija i Hrvatska. Njemu će se prvo suditi u Beogradu zbog djela koja mu se stavljaju na teret da ih je izvršio na teritoriji Beograda. Po okončanju postupka, odležaće kaznu u Srbiji,potvrđeno je Borbi u Ministarstvu pravde Srbije.
Na oružju, kao i narkoticima, pronađeni su Zindovićevi otisci, kao i njegovog najbližeg saradnika Vojislava Marsenića (37) iz Pljevalja. Istraga je vođena protiv obojice, da bi naposletku obojica bili i optuženi.
Podsjetimo, Jovica Zindović uhapšen je na Brankovom mostu nakon devet mjeseci od spektakularnog bjekstva iz bjelopoljskog zatvora, gdje je služio kaznu zbog ubistva Luke Popovića, brata od strica Lane Popović, nevjenčane supruge Darka Šarića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.