Katnić: Uskoro saopštavamo rezultate istrage o ubistvu Duška Jovanovića!

2

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić saopštio je da će uskoro biti saopšteni rezultati izviđaja koji je pokrenut u istrazi o ubistvu Duška Jovanovića, vlasnika “DAN-a”. Kazao je da su urađena dosatna vještačenja, prvo u Visbadenu, pa zatim i u Danilovgradu.

“Uskoro ćemo saopštiti rezultate o toj istrazi, koja je rađena, na osnovu izvještaja privatnog detektiva. Završena su vještačenja u Visbadenu i Danilovgradu. Kakvi god rezultati bili istraga se nastavlja”, istakao je na on na pitanje novinara Borbe.

Prema njegovim riječima, ne očekuje uskoro da će biti završena procedura oko uzručenja Duška Kneževića iz Londona.

“Otežavajuća okolnost je što je Knežević i državljanin Velike Britanije. Vjerujem da će za godinu, do godinu i po biti ta procedura završena”, naveo je on.

Nije mogao da precizira da li se protiv nekog državnog službenika vodi izviđaj u istrazi o utaji poreza koja se vodi protiv desetine lica.

Između ostalog, Katnić je naglasio da sada ima dobru saradnju sa novinom DAN, a da donedavno sa njima nije imao dobru saradnju.

Katnić je na pres konferenciji SDT-a da se ne osjeća ugroženo nakon izrečene presude u slučaju “državni udar”.

“Vama je poznato da je SDT formirano prije tri godine i da je formirano što je društvo bilo ugroženo zbog teških krivičnih djela. Mi smo i u tom predmetu radili brzo, vidjeli ste da je bilo oko 180 glavnih pretresa… Odbrana je djelovala mimo pravila i normi”, rekao je Katnić.

SDT je rekao i da je zadovoljan donesenim presudama.

“Nisam pobornik najstrožih kažnjavanja, pristalica sam da se mogu donijeti kazne koje se umjesto u zatvoru mogu služiti u drugim objektima, na primjer u vjerskim objektima”, reako je Katnić.

On je svim učesnicima procesa poručio da poštuju i vjeruju u žalbeni postupak koji može ispraviti greške koje su možda načinjene u procesu.

Na početku pres konferencije predstavnici SDT-a su predstavili rezultate postupaka koji su vođeni, a tiču se privrednog kriminala.

Specijalno državno tužilaštvo zajedno sa Specijalnim policijskim timom već duže vrijeme srovodi određene aktivnosti iz oblasti finansijskog kriminala, saopšteno je na pres konferenciji.

“Došli smo do dobrih, zavidnih rezultata”, rekla je specijalna tužiteljka Lidija Mitrović.

“U predmetu “Klap” donijeta je naredba protiv 28 fizičkih i devet pravnih lica za stvaranje kriminane organizacije, utaje poreza…. U tom predmetu do sada je utvrđena šteta oko 1,5 miliona eura”, rekla je Mitrović.

2 Comments
  1. Hamilton komentariše

    I tako, malo po malo, oni se polijepo oporaviše od afere” koverat ” i “Atlas”.Uspjeli su da fokus premjeste na režirani proces, da razvodnje proteste,da ponovo zastraše narod ,da ponovo unesu srpsko -crnogorski razdor uz obilatu pomoc novinara ,botova ,kvazi analitičara i što je najvažnije za njih, interesno razjedinjene opozicije. Očigledno da građanski duh u CG ne postoji a da ne pominjem samo nejedinstvo i animozitet koji vlada u samom narodu.I tako ,tužioci se slavodobitno šepure na konferenciji za štampu a novinari sa servilnim pitanjima samo kompletiraju dekor. GOTOVI SMO !

  2. Vasilije komentariše

    Imamo li u Crnoj Gori u posljednjih sto godina poštenog coveka kojeg ne osporava bar pola Crne Gore!Postoji li u svijetu zemlja koja nam je prijatelj preko jednog vijeka?Istina je da je Njegos bio najveći pjesnik ali je veoma sporan kao državnik. Predsjednik pokušava postati “tiče od Klintona”. Podaništvo i garancije da neće nikad za nešto stvarno odgovarati su temelj ovog sistema. Prije vise od 15 godina je Momir objelodanio da je Marović ukrao milion dojc maraka pa je to bilo za sve normalno. Ova naša domovina je bolesna od kancera i nema joj spasa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.