Katnić saopštio: SDT vodi izviđaj protiv nekih pripadnika BIA i policije Srbije zbog udara na Crnu Goru!

2

Specijalno tužilaštvo Crne Gore vodi izviđaj protiv više pripadnika Bezbjednosno-informativne agencije Srbije, kao i tamošnje policije, zbog sumnje da su ometali istražne radnje u predmetu “državni udar”.

Ovu informaciju potvrdio je GST Milivoje Katnić na pres konferenciji.

On nije želio da saopšti šta piše u dokumentu koje je Tužilaštvo Srbije dostavilo 14. januara ove godine, vezano za iskaz svjedoka saradnika Saše Sinđelića, u predmetu “državni udar”.

“Pokrenuli smo izviđaj protiv više pripadnika BIA i policije Srbije zbog ometanja istrage u predmetu “državni udar”. Oni su zloupotrijebili svoje službene radnje u odnosu na Sinđelića. O tome smo u februaru obavijestili kolege u Srbiji, spremni da im pomognemo ako i oni otvore istragu protiv tih lica. To što smo dobili iz Srbije nije dokaz, već dokument, koji je naznačen kao strogo povjerljivo i ne mogu saopštavati detalje o sadržini. Sud je utvrdio da svjedok saradnik Saša Sinđelić nije lagao, donesena je presuda i ja o ovom predmetu više ne želim da govorim”, rekao je Katnić odgovarajući na pitanje našeg portala.

Dodao je da je izviđaj pokrenut, možda zbog ometanja istrage, možda zbog ataka na Crnu Goru.

On je kazao i da se vodi izviđaj protiv Bora Đukića, bivšeg počasnog konzula Rusije u Crnoj Gori, ali da nije definisano djelo, odnosno, da li je u pitanju stvaranje kriminalne organizacije ili falsifikat. Kazao je da je Đukić pokušao da unese u Crnu Goru 100 lažnih znački Međunarodne asocijacije policajaca (IPA).

Najavio borbu za novi mandat

Katnić je kazao i da mu mandat ističe u julu ove godine.

“Očekujem da ću imati protivkandidata, ne kalkulišem da bih se nekome dodvorio da li ću dobiti novi mandat ili ne”, rekao je on.

Očekuje da do kraja odradi ovako profesionalno i dobro.

”Da ne kalkulišem, da bi bio izabran. Očekujem da ću imam protivkandidata, očekujem atletiku da trčimo na 100 ili 400 metara bez obzira na moje godine, i očekujem da izaberu najboljega. Očekujem da ima više zainteresovanih kandidata, koji će se javiti za GST-a”, kazao je Katnić.

On je kazao da je dužnost Skupštine da izabere Vrhovnog državnog tužioca od kandidata, koji su se javili da rade taj posao.

“Kako ovo izgleda, a preživim do tada, javiću se. U ozbiljnoj sam borbi. Znate li ili ste čitali knjigu Spartak – pa je tamo on bio je oslobođen svega postao je vitez, ali je ostao da se bori. Vidite da je ovo Spartakova ekipa – podržite ih”, kazao je Katnić.

Katnić demantovao načelnika policije na Cetinju

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je danas da Cetinjani Andrija Gazivoda i Petar Pero Muhadinović nijesu bili bezbjednosno interesantna lica, te da ta dva ubustva nemaju veze sa sukobima organizovanih kriminalnih grupa.

Na taj način Katnić je demantovao izjavu načelnika cetinjske policije Igora Popovića, koji je pred lokalnim parlamentom kazao da su ubistva Gazivode i Muhadinovića povezana sa ratom kriminalnih grupa.

Andrija Gazivoda ubijen je 17. februara na Cetinju, a deset dana kasnije u sred bijela dana aktiviran je eksploziv ispod automobila Muhadinovića, koji je preminuo na licu mjesta.

2 Comments
 1. ponos Crne Gore komentariše

  Prvi put cujem za rijec ‘izvidjaj’, pretpostavljam da je uvezena iz Hrvatske. Mozda se moglo npr. reci ‘istraga ili ispitivanje’?

  11
 2. xxxx komentariše

  Ti i Milo ce te spasiti Crnu Goru. Svi , osim vas, su neprijatelji.

  A vama je vise imovina nego domovina.
  I stalno te jedno isto ponavljate.

  Dokle ce ovaj narod ovo da trpi i slusa

  10
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.