Katnić: Premijer Krivokapić mi je ponudio saradnju i ja sam je prihvatio!

5

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su postojeći zakoni o državnom tužilaštvu i specijalnom državnom tužilaštvu “sjajni, donijeti uz sve procedure”, kao i da garantuju da će sve biti na potrebnom nivou.

On je gostujući na RTCG rekao da su garant za to Specijalno tužilaštvo, Specijalno policijsko odjeljenje i Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala.

On je rekao da ga je premijer Zdravko Krivokapić pozvao da razgovaraju o saradnji i pomoći koju bi Vlada mogla da im pružiti, što je “svesrdno prihvatio”.

“Predložio sam saradnju da nastavimo sa borbom protiv organizovanog kriminala i od premijera zatražio pomoć koju Vlada može da pruži. Zaključio sam da on, budući da nema partiju, nema mogućnosti da utiče na zakonodavno tijelo. Nakon toga me pozvao prije četiri, pet dana i rekao da je sa njim razgovrao neko iz Demorkata ili URE i da bi pristali da povuku zakone ako ja podnesem ostavku”, rekao je Katnić.

“Izmjene zakona bi bile protivustavne”
Ponovio je da je zakon o tužilaštvu potpuno usaglašen sa evropskim, a izmjena bi bila protivustavna.

“Evropa je shvatila da bi ovi zakoni i tužilačke institucije zadnja brana svemu retrogradnom i političkom uplivu u tu instituciju, da se ne mijenja na taj način, postoje pravila. Sve bi to bilo izmijenjeno”, naveo je Katnić.

Kazao je i da je iznenađen odlukom Apelacionog suda donijetom u predmetu “državni udar”.

5 Comments
 1. cedo komentariše

  sa tobom saradnja pa on nije nista bolji od tebe

  23
 2. Velimir komentariše

  Kakvu igru igra. Hoce da zavadi.

  14
  2
 3. Sanela CH komentariše

  Super, ko vjeruje. A bogami moze da je i istina. Ovo danas ne vjeruje ni svojim ocima. Ali ako te tako, aferim nebi bilo iznenadjenje.

  5
  1
 4. Ivi komentariše

  E to ti VJERUJEMO. Napravićete još po jednu kuću obojica na Srpske sužnje po zatvorima. Samo da nadje te drugu Branku MILIĆ.

 5. Analiza komentariše

  Zasto Katnic jos nije smijenjen, pola godine od izbora? Sramno! Da ovakav covjek jos uvjek nije smijenjen, a on je trebao prvi da ide. Bruka!

  10
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.