Katnić: Lideri DF-a sva svoja saznanja da saopšte nadležnim organima

Katnić: Lideri DF-a sva svoja saznanja da saopšte nadležnim organima

Povodom saopštenja Demokratskog fronta (DF) od 16.10.2020.godine, Glavni specijalni tužilac ukazuje da su krivični postupci koji se vode protiv pojedinca-lidera političkog subjekta DF, sprovedeni u zakonom određenom postupku, u kom su optužnice Specijalnog državnog tužilaštva potvrđene od strane suda, a neke su prvostepeno okončane osudjujućim presudama.

Glavni specijalni tužilac, bez namjere da polemiše sa okrivljenima putem medija, ukazuje da je odgovornost svakog lica pred zakonom osnovno načelo modernih država, tako i odgovornost lidera političkih partija kao fizičkih lica, tužilaca i sudija.

Za sprovođenje tih postupaka postoje zakonom određeni nadležni državni organi. Mjesto za sprovođenje tih postupaka sigurno nijesu političke partije, a odgovornost ne utvrđuju lideri tih partija, bez obzira jesu li na vlasti ili su u opoziciji.

Stoga pisce saopštenja DF-a, Glavni specijalni tužilac upućuje da sva svoja saznanja, dokaze i podatke koje imaju, predaju nadležnom organu radi utvrđivanja odgovornosti.

Kada je riječ o sudskom predmetu terorizam u pokušaju, Glavni specijalni tužilac napominje da je taj postupak okončan prvostepenom presudom kojom su svi okrivljeni oglašeni krivim, uključujući i neke od lidera DF-a. Istovremeno podsjeća da je jedino mjesto na kom se može „napadati“ presuda – sudnica, a ne kroz paušalna i saopštenja puna neistina.

Upravo zato se lidera DF-a pozivaju da iznesu sva svoja saznanja, ko i kada se interesovao kod Glavnog specijalnog tužioca u vezi sa tom presudom, uz napomenu da Glavni specijalni tužilac niti bilo koji drugi specijalni tužilac ne može znati, niti uticati na ishod postupka po žalbama lidera DF-a, koji je u toku pred Apelacionim sudom.

Related posts

7 Comments

 1. Bokelj

  Katniću, dok ne izroniš i pokažeš ono “oružije iz jezera” ti si samo običan lažov i ti sam to znaš. Sve što si radio u životu, ali baš sve, radio si za svoju malu korist a protiv velikog interesa građana države u kojoj si radio.

  13
  Reply
 2. bajo.

  Majka nije ridila višu bigaru id tebe. Klaposerino…. Ti si sramota za cijlokupno sudstvo. Aki si i uoostte pravnik. Smradu !
  Kako radiš tako ti i Bog pomogao.

  19
  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *