Katastrofa: “Panceri” ispratili Srbiju sa šest komada

0

NJEMAČKA – SRBIJA 6:1 (3:0)
(Rihter 16, Valdšmit 30, 36, 80, Daud 69, Majer 90+2 – Živković 85pen)

Ni repa, ni glave. Sva srpska nadanja o bajkovitom usponu “najtalentovanije“ naše U21 selekcije raspršila su se u 36 minuta igre protiv Njemačke.

Toliko je mladim Pancerima bilo dovoljno da nam objasne da smo ipak živjeli u zabludi, da ova generacija, uz sve dužno poštovanje, nije moćna kao što smo mislili ni kako se i sama predstavljala. A nije vala ni vođena kako bi trebalo da se vodi ekipa koja pretenduje na najviši plasman. Kolo prine kraja grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu Srbija je izgubila od Njemačke sa 1:6 i ostala bez šansi da se domogne polufinala.

Gdje joj, po svemu viđenom u Trstu, nije ni mjesto. Jer objektivno, možda je samo Hrvatska u dosadašnjem toku turnira pokazala toliko malo koliko Srbija. I to samo možda. Orliću su u obje utakmice izgledali kao da prvi put igraju zajedno. Kao da su na Evropsko prvenstvo došli iz parkića. Bez ideje šta će s loptom, sve nadajući se da će rival sam da se spotakne da istu i da će nama pehar s neba pasti u ruke.

Ne ide to tako. Ne kad se dođe do nivoa kad igraš sa već ozbiljnim evropskim fudbalerima. Ne prolaze tu detinji trikovi, ne prolaze priče o drugarstvu i dobroj atmosferi… Trebalo je rivalima ući u kost, trebalo je nešto uigrati, pa da vidimo bar neku smislenu akciju koja se ne svodi na soliranje.

O utakmici? Zgazila nas je Njemačka. Zgazila, pa onda razvlačila po blatu dok smo mi nepomično gutali i trpjeli silnu snažnijeg i boljeg. Nemoćni. Poniženi. Toliko da nismo imali snage ni da kažemo: Dosta je.

(mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.