Katarci šalju novu ponudu, Glejzeri traže 6 milijardi funti

0

Katarska investiciona grupa, uz podršku šeika Džasima Bin Hamad Al Tanija, daće u srijedu uveče svoju drugu ponudu za kupovinu Mančester junajted, tvrdi „Skaj Sports”.

Prema istom izvoru, dvije strane su imale mnogo pozitivnih razgovora prošlog četvrtka i potencijalni kupci su znatno uvjereniji da će postići dogovor sa porodicom Glejzer.

Prije nekoliko nedjelja tvrdilo se da investitori iz Katara nemaju namjeru da dostignu cijenu, koju Amerikanci traže. Glejzeri su procijenili vrijednost kluba na 6 milijardi funti, ali nijedan od kandidata nije bio ni blizu te sume u prvim ponudama. Međutim, pozicija Kataraca se promijenila od susreta sa vodećim ljudima na „Old Trafordu“. Razgovori su trajali 10 sati, što je bilo mnogo duže od očekivanja.

Ser Džim Ratklif, koji je drugi glavni kandidat za kupovinu Mančester junajteda, takođe će uskoro dati svoju drugu ponudu, ali kako piše „Skaj Sports“, to će se desiti sledeće nedjelje. Britanski milijarder i njegov tim proveli su u petak šest sati na „Old Trafordu“ i u klupskoj bazi. Oni će sada analizirati sve informacije koje su dobili, prije nego što pošalju svoju novu ponudu.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.