Kapetan Dragan: Ustaše su me unaprijed osudile, zatvor u Lepoglavi je nacistički logor

1

Dragan Vasiljković poznatiji kao Kapetan Dragan, pušten je prije nekoliko dana iz hrvatskog zatvora Lepoglava, u kojem je proveo 13.5 godina. On je, u intervjuu u Vikend jutru na TV Hepi kod Jovane Jeremić naveo, između ostalog da nije bilo dokaza da je bilo šta učinio, a da je ipak osuđen na toliko godina zatvora.

– Osuđen sam i prije no što sam bio uhapšen. Ustaše su me unaprijed osudile – rekao je Kapetan Dragan.

On je dalje opisao kako je tretiran najpre u zatvoru u Solinu, gdje je proveo 3 godine.

– Interesatno je to, u Solinu su svi, od upravnika zatvora, preko šefa obezbjeđenja i tih kuvarica tamo, učinili sve da mi boravak tamo bude što ugodniji. Našli su čak i riječi utjehe kad mi je umrla majka. Nisu nikad kršili pravila, ali su ih “savijali” koliko su više mogli da mi taj zatvor što lakše prođe – kazao je on.

Ipak, kako je naveo, potpuno drugačija slika dočekala ga je u zatvoru u Lepoglavi.

– To je nacistički logor. Imate žicu, kerove… Zatvorenike bude na svakih sat vremena. Toga više nigdje u svijetu nema. Oni teraju čovjeka starog 77, 78 godina da napravi 514 stepenika da bi dobio hranu, a ne dozvoljavaju da mu iko donese – ispričao je Vasiljević.

On je istakao i da je, protiv svih mogućih pravila, u izolaciji proveo čak 11 mjeseci.

– Nema Hrvata koji je bio u izolaciji 11 meseci, ali ja jesam i to je neshvatljivo. Za najteži prekršaj vas mogu držati 30 dana maksimalno. Ipak, našli smo načine i sistem kako da komuniciram sa ljudima iako sam bio u izolaciji, da dobijam novine, telefon – otkrio je Kapetan Dragan.

1 Comment
  1. Boka di cataro komentariše

    Vidi ovoga, ne izgleda loše nakon naci logora.

    3
    3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.