Kandidature se predaju još danas: Rat unutar sistema odlaže izbor direktora policije?

0

Sukob unutar DPS-a koji već mjesecima tinja, svoju kulminaciju bi mogao da dobije prilikom izbora direktora Uprave policije, potvrđeno je Borbi. Naime, danas ističe rok na konkursu za novog direktora policije, a glavni kandidati još uvijek nijesu predali svoje kandidature. Očigledno je da se već danima vodi pravi mali rat iza kulisa, među zavađenim strujama, oko podrške kandidatu za tu funkciju.
Gotovo je bilo izvjesno da će Vesko Damjanović biti novi direktor policije, ali najnovija dešavanja oko napada na novinarku Vijesti Oliveru Lakić, gurnuli su ga u drugi plan. Takođe, on nema podršku struktura koje su bliske sa Milom Đukanovićem, jer je u policijskim krugovima, iako časnih ljudskih i profesionalnih kriterijuma, označen kao kandidat ekipe iz Mojkovca.
Kao ozbiljan kandidat nametnuo se i Dragan Blagojević, sadašnji pomoćnik direktora policije, koji je namjeravao da podnese kandidaturu, ali kako saznajemo, to još nije uradio.
Naš izvor iz MUP-a nam je kazao da se još uvijek niko ne izjašnjava po pitanju direktora policije, jer svi čekaju da vide koji potez će povući druga strana.
“Niko ne želi da se istrči sa kandidaturom, već čekaju da vide ko će prvi predati dokumentaciju, da bi znali u kom pravcu će sve ići”, kaže naš sagovornik.
Kako nezvanično saznajemo, očigledno je da će se rat oko direktora policije voditi do poslednjih minuta isteka konkursa, a nije isključeno da konkurs bude i oboren, kako bi se dobilo na vremenu.
Iz Uprave za kadrove su nam saopštili da ne mogu da kažu da li je i koliko lica podnijelo kandidaturu, jer će sačekati još tri dana, da bi vidjeli da li će pristići dokumentacija putem pošte.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.