Kaluš orkestar se oglasio: Nismo mogli da ‘izbacimo’ rusku didžejicu sa festivala u Crnoj Gori, zato nećemo doći!

7

Predstavnici Ukrajine na ovogodišnjoj Evroviziji koji su ujedno iz ovog takmičenja izašli kao pobjednici, grupa Kaluš orkestra, oglasili su se povodom povlačenja nastupa sa Sea Dance festivala, nakon što su organizatori odbili da na zahtjev ovih Ukrajinaca otkažu nastup ruske didžejice Nine Kravic.

Na svom zvaničnom Instagram nalogu jedan od članova ovog sastava objasnio je situaciju.

„Pozdrav svima. Nažalost, nismo mogli da ‘izbacimo’ rusku didžejicu sa festivala 28. u Crnoj Gori, zato nećemo doći, jer nećemo da nastupamo sa njom na istoj sceni. Zato uzmite u obzir, da ako ste htjeli da kupite ulaznice zbog nas, mi nećemo doći“, rekao je član ove grupe.

Podsjetimo, pobednici ovogodišnjeg izdanja Evrovizije Kaluš Orkestar iz Ukrajine postavili su čudan ultimatum organizatorima Sea Dance festivala, rekavši da će povući svoje učešće ukoliko na istoj manifestaciji bude nastupala didžejica Nina Kravic, koja je porijeklom iz Rusije. Organizatori su u zvaničnom saopštenju odgovorili Kaluš orkestru, i naveli da je otkazivanje nastupa bilo kog izvođača isključivo na osnovu nacionalnosti, rase ili vjere suprotno vrijednostima koje zagovaraju.

Takođe, ove godine Kaluš orkestar trebalo je da nastupi i na Exit-u, ali je njihovo učešće otkazano desetak dana prije početka festivala zbog „okolnosti van kontrole festivala, benda i njihovih članova“.

(B92)

7 Comments
 1. Ojsha komentariše

  Izbacite je,
  Odlicna prilka da ih ugostimo jajima

 2. Njonjo komentariše

  Izbacite Kravic,
  Samo da popljujemo ove fasiste Banderovce

 3. Harvi Kejtl komentariše

  Mrš govna od govana

 4. Ceca komentariše

  Jake face će Nam nedostajati.Dvaput ste dobili Evroviziju na kvarno.Drugacije i ne znate.Iste sisteme imaju kao Zapadnjaci s bojkotiranjem.Kao da ste nešto posebno.Banderovci ostanite tamo gdje jeste.

 5. Mapko komentariše

  E sada zamislite ovaku slicno nesto ali u vezi druge etnicke pripadnosti, na primer da se radi o „Jevrejima“ odmah bi nastao skandal i odmah bi se pricalo da se radi o neo-nacisticke retorike ovih ukrajinskih olosa, sta mislite kako bi prosli ovi nacisticki bolesnici ? :

  „… Kaluš Orkestar iz Ukrajine postavili su čudan ultimatum organizatorima Sea Dance festivala, rekavši da će povući svoje učešće ukoliko na istoj manifestaciji bude nastupala didžejica Nina Kravic, koja je porijeklom „Jevrejka“ iz Izraela“

 6. Realno komentariše

  Jedino đe bi mogli da pjevate je na Cetinje ,na komitski festival “Belveder” 😂🤣

 7. Anonimni komentariše

  Nacisti su navikli da se ponašaju bahato i da ucjenjuju, velika šteta što neće doći, njihova muzika je petparačko smeće!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.