Kaluđerović zatražila Vladi: Hitno implementirajte „Amber alert“ sistem

0

Poslanica Socijalističke Narodne Partije Crne Gore, Slađana Kaluđerović, poziva Vladu Crne Gore i Ministarstvo unutrašnjih poslova da bez odlaganja uvedu “Amber Alert” sistem, koji je ključan za hitno obavještavanje javnosti u slučajevima nestanka dece.

Sistem “Amber Alert” već godinama uspješno funkcioniše u mnogim zemljama širom svijeta, omogućavajući hitnu reakciju i efikasno okupljanje resursa u cilju brze potrage i pronalaska nestale djece. Ovaj sistem je spasio živote mnogih mališana i kao takav predstavlja neizostavan dio savremenog pristupa zaštiti najmlađih. U državama u kojima se sprovodi pomenuti mehanizam, procenat uspješnosti pronalaska je čak 90 odsto.

Poslanica Kaluđerović naglašava da je veliki svaki trenutak koji se izgubi kada nestane dijete, a izostanak ovog sistema predstavlja rizik koji ne smijemo dozvoliti.

U svijetlu nedavnih tragičnih slučajeva nestanka djece, jasno je da Crna Gora mora da slijedi primjer zemalja koje su pokazale visok stepen odgovornosti prema svojim najmlađim građanima.

Uvođenje “Amber Alert” sistema je korak koji će pokazati posvećenost naše države zaštiti svojih najranjivijih članova i podići standard brige o djeci na viši nivo.

Poslanica Kaluđerović poziva sve nadležne organe da postupe hitno i u najboljem interesu djece i porodica Crne Gore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.