Mladen Mikijelj

Kaluđerović: URA će dolaskom na vlast zaštiti ambijentalno i kulturno nasljeđe Budve

0
URA će dolaskom na vlast zaštiti ambijentalno i kulturno nasljeđe Budve i sačuvati što se još uvijek sačuvati može. To je saopštila je Tamara Kaluđerović, kandidatkinja za odbornicu liste „URA – dr Dritan Abazović – Drugačije“ na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 26. maja u Budvi.

– Sačuvati što se još uvijek sačuvati može. Zaštitićemo ambijentalno i kulturno nasljeđe Budve, ostrvo Sveti Nikola, Sveti Stefan, Miločerski Park, plažu Mogren, Stari Grad i ostala prirodna i kulturna blaga Budve koja su godinama zahvaljujući neodgovornim vlastima meta i teren pohlepnim investitorima za nelegalnu gradnju i devastaciju – saopštila je Tamara Kaluđerović, kandidatkinja za odbornicu liste „URA – dr Dritan Abazović – Drugačije“ na predstojećim lokalnim izborima koji će se održati 26. maja u Budvi.

Kaluđerovićeva ističe da „kraljica Mediterana“ zaslužuje oplemenjeni prostor i da će URA po dolasku na vlast izraditi plan uređenja slobodnih površina, dvorišta, bašti, vrtova i fontana.

Ona dodaje i da će osnažiti saradnju lokalne samouprave, nevladinih organizacija i ekoloških aktivista radi sufinansiranja projekata i programa iz oblasti zelene agende, kao i zajedničkog apliciranja ka EU fondovima.

– Budva kao jedna od najtraženijih turističkih destinacija u regionu pravi velike propuste u nedostatku i zanemarivanju gradske čistoće, pogotovo tokom trajanja ljetnjih mjeseci kada u gradu boravi veliki broj turista, što se vidno primjećuje duž obalnih i šetališnih staza, plaža i na samim ulicama grada. Takva slika Budve i njenih plaža ne ostavlja lijep utisak kao poželjnom mjestu za odmor i relaksaciju i to je nešto na čemu mora raditi buduća vlast – poručuje Tamara Kaluđerović.

Ona zaključuje da će inicirati formiranje zelene patrole, u saradnji sa NVO i ekološkim aktivistima, koja bi svakodnevno ukazivala na sve propuste i slabosti koje se tiču zanemarivanja gradske čistoće.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.