Kaluđerović (SNP): Akteri afere “Koverta” ne mogu upravljati Zetom

0

Opozicione partije u parlamentu Gradske opštine Golubovci podnijele su danas zahtjev za održavanje vanredne sjednice, povodom afere „Koverta“.

Slađana Kaluđerović, odbornica koalicije DF-SNP, kazala je za portal IN4S da predstavnici DPS-a u lokalnom parlamentu nemaju legitimitet da odlučuju o sudbini Zete.

–Nakon afere „Koverta“ čiji je epicentar Zeta i spiska od 20-ak aktivista zetskog DPS-a kojima je bivši gradonačelnik i, podsjetiću, koordinator DPS za Zetu, Slavoljub Stijepović, podijelio 97 ili 47 hiljada evra u svrhu kupovine glasova, kristalno je jasno da su predstavnici DPS-a u lokalnom parlamentu izgubili demokratski legitimitet i pravo da odlučuju o sudbini Zete i Zećana, istakla je Kaluđerović.

Ne možemo, kazala je ona, da priznamo vlast u Zeti koja počiva na kupovini ljudskih duša, zastrašivanju, ucjenama, progonu i drugim metodama kriminalne hobotnice.

–Tim prije što se na spisku spominje i nosilac liste DPS-a na lokalnim izborima koji su održani prošle godine u Zeti, Dušan Radonjić, i koji je, podsjećam, bio i predsjednik Gradske opštine u prethodnim mandatima, kao i njegov kolega Milenko Maraš, koji je u istim mandatima bio predsjednik Skupštine Opštine, a oglasio se u medijima povodom afere govoreći na koji način su pare iz koverte završile u izbornim štabovima zetskog DPS-a, kao i drugi bivši i sadašnji nosioci lokalnih funkcija. Nakon svih ovih političkih skandala koji potresaju Zetu, Crnu Goru i region, a čiji su glavni akteri funkcioneri DPS-a iz Zete, moralno i politički odgovorno bi bilo da nosioci lokalnih funkcija sami podnesu ostavke i tako sačuvaju Zetu od dodatne sramote, navela je Kaluđerović.

Međutim, dodala je ona, ako oni nemaju elementarni demokratski kapacitet i ne osjećaju političku odgovornost, onda mi zahtijevamo da što prije podnesu ostavke kako bi se stvorili uslovi da se raspišu i organizuju prvi slobodni i fer izbori u Zeti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.