Kalkulacije oko izlaska na birališta: DPS bi mogao da raspiše izbore za septembar!

6

Jedna od opcija, koja se ne isključuje u vladajućim krugovima je da se parlamentari izbori održe u septembru, saznaje Borba.

Zakonski rok za održavanje izbora je novembar, ali unutar vladajuće garniture ima oprečnih mišljenja kada bi se moglo ići na birališta.

Grupacija unutar vladajuće opcije, koja zagovara izlazak na izbore u septembru, kao argument navodi tešku ekonomsku situaciju koja će tek na jesen da doživi ekspanziju, pa zbog toga treba ići na birališta ranije.

Više sagovornika iz DPS-a sa kojima smo kontaktirali, nijesu željeli da daju zvanične izjave, jer partija još nije zauzela stav po pitanju izbora. Ipak, mišljenja su da na biralište treba ići što ranije.

Jasno je da je Crna Gora u ozbiljnoj krizi i prije korona virusa, a sve ovo će dodatno komplikovati političku situaciju u državi.

“Vlast će pokušati da valorizuje ovu priču oko korona virusa na svoju vodenicu, zato nije isključeno da se u septembru ide na izbore. Računaju na kakvu takvu turističku sezonu, da će od toga izvući neke benefite i zalog za izbore, a vjeruju i da litija neće biti tokom ljeta, pa je idealan scenario da se na izbore ide što ranije”, kazao je naš sagovornik iz vladajuće koalicije.

Ima mišljenja, dodaje on, unutar vlasti, da bi litije mogle da se nastave na jesen, a jasno je da nas očekuje velika svjetska ekonomska kriza.

“Zato bi septembar, prije velikog jesenjeg zahuktavanja, mogao da bude idealan scenario za izbore, mada to je samo jedna od opcija”, ističe naš sagovornik.

6 Comments
 1. SD komentariše

  Logičan scenario.

  3
  1
 2. Opozicionar komentariše

  Realno jenda pokusaju da prevare narod prije jeseni.

 3. Scotland jard komentariše

  Ja mislim da nece cekati jesen. Narod tad sprema djecu za skolu, sprema se zimnica, treba novca za grijanje… Pokusace DPS da sve to preduhitri.

 4. Pulicer komentariše

  Svaka cast za Borbu. Da nije Borbe ovdje bi vladao mrak. DPS je kupio sve medije.

  7
  2
 5. Komita komentariše

  DPS se najvise plasi litija.

  4
  1
 6. Pircio komentariše

  Ovdje je sve jasno. DPS je kupio Vijesti i Dan. Najavio je premijer da ce im dati pare da opstanu. Vijesti i Dan ce biti Trojanski konj u opoziciji, da forsiraju Drugu familiju. Cilj im je da razbiju prosrpske birace. Vijesti i Dan su sluge Prve familije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.