Kako su paralelne strukture u MUP špijunirale šefa države i njegovu porodicu?

2

Dosadašnja istraga pokazala je da su pojedini visoki funkcioneri MUP organizovali tajno prisluškivanje i praćenje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i o tome postoje čvrsti dokazi.

Praktično je izgrađena paralelna struktura u policiji, koja je mimo zakona nadzirala Vučićeve kontakte sa očiglednom namjerom da u budućnosti politički diskredituje šefa države i kriminalizuje njegovu porodicu.

Prema nezvaničnim saznanjima “Novosti”, ove šokantne podatke do kojih se došlo iscrpnim istraživanjem operativaca SBPOK, u nedelji pred nama trebalo bi da razmatra Savjet za nacionalnu bezbjednost. Na stolu ovog tijela verovatno će biti i “političko-bezbednosni kišobran” u MUP koji je pružao zaštitu kriminalnom klanu Veljka Belivuka. Takođe, trebalo bi da budu obznanjeni i stravični zločini ovog ganga koji je po monstruoznosti pomračio “slavu” zloglasnog “zemunskog klana”. Iako su naizgled ovo dva različita koloseka, u praksi su se i te kako dodirivala. Tim prije što se bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović sumnjiči za bliske veze sa Belivukovom kriminalnom ekipom.

Koliko su pojedinci u policiji zabrazdili u svakodnevnom nezakonitom praćenju šefa države i njegovih najbližih, govori i podatak da su imali instaliranu ikonicu sa imenom Andreja Vučića, kako bi preko njega motrili i na svaki potez šefa države. Takođe, na nezakonitim “mjerama”, mimo odluke suda, bili su i predsjednikov sin Danilo i otac Anđelko.

Pomenuta grupa u MUP je formalno tražila odobrenje za praćenje pojedinaca sa kojima je Vučić bio u kontaktu, a pod lažnim izgovorom da imaju veze sa drogom. Time su u obradu uvlačili i predsjednika i njegovu porodicu, jer su svi upadali u mrežu prisluškivanja, čim bi ostvarili telefonski kontakt sa navodnim kriminalcima.

Naši dobro obavješteni izvori prenose nam i da su odmetnute strukture u policiji pratile čak i ko dolazi u predsjednikovu rezidenciju u vili “Bokeljka”, nadajući se nekom kompromitujućem sadržaju kojim bi kasnije mogli da ucjenjuju šefa države i politički ga diskredituju.

Sam Vučić je to potvrdio gostujući u subotu na TV Prvoj:

– Organizovana kriminalna grupa radi na mojoj diskreditaciji, ali je u to umješan i veći broj pripadnika MUP. Toga sam postao svjestan kada je objavljena fotografija mog sina Danila koji je u kafiću gledao utakmicu, između ostalog, i sa osobom koja je pravosnažno osuđena za tuču, ali ne i trgovinu drogom. Tada smo zaključili da to ne mogu da rade kriminalci, već da je neko iz policije dostavio. Saznao sam i da su pojedini policijski pukovnici i generali davali lažne informacije o mojoj porodici. Oni znaju koliko sam osjetljiv na djecu i koliko sam vezan za brata.

Ljuban Karan, pukovnik KOS u penziji, kaže, za “Novosti”, da kako istraga napreduje, sve je jasnije da je “određeni” dio MUP i vodio i realizovao akciju prisluškivanja:

– Određeni dio tog lanca je raskrinkan i razbijen, istraga na vidjelo izbacuje i neke nove ljude, nova imena, i vidjećemo do kog nivoa će sve to stići. Dobro je što istraga nije oslabila državu, naprotiv, ona je još čvršća i jača, u mnogim segmentima, i ekonomije i borbe protiv pandemije. Sada treba pažnju usmjeriti i na realnu opasnost da će snage koje već duže rade na rušenju predsjednika Vučića, a tu su pored mafije i strukture iz okruženja i drugih država, zbiti redove i da će pokušati potkupljivanjem, i na druge načine da utiču na suđenja i spriječe da se istraga završi presudama.

DIJANINI USMENI NALOZI

Osim Hrkalovićeve, koja je odbila poligraf, dosada su saslušani bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije Dejan Milenković, poznatiji kao Bagzi, i Srećko Lazić, nekadašnji zamjenik načelnika UKP. Lazić i Milenković su, navodno, detaljno ispričali o svemu šta se radilo, a mnogi su kazali da su radili po njenom usmenom nalogu i da je tokom njenog šefovanja u MUP bilo prisluškivanja mimo odluke suda. U predistrazi je ispitano više od 50 osoba.

Izvor: Novosti.rs

2 Comments
  1. Ksilofon komentariše

    Kakav je Vucic lazov… ako policija prati kriminalce a tvoj brat ih zove na telefon to nije nezakonito pracenje tvog brata.

  2. Peconijevi Telohranitelji komentariše

    Aleksandar Vučić je glavni boss svih kriminalaca u Srbiji. On je “stvorio” Velju Nevolju i ekipu u kojo je bio i njegov sin Danilo. Sada je krenuo “sa maljem u glavu” da se obracunava sa rodjenim kriminalcima. Veliki tragicar, i psihopata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.