Kako se “stvarala” država: Sonja i njena blesica!

0

Serijal telefonskih razgovora Milana Roćena, prvog saradnika Mila Đukanovića, do kosti je ogolila prirodu vladajuće “elite”. I nije da nas je nešto iznenadilo, od onoga što smo čuli, da nešto od onoga što smo čuli nijesmo znali. Milionske transakcije, namještanje poslova, tendera i ugovora, mešetarenje oko građevinskog biznisa, prodaje fudbalera. I sve to je bilo dostupno, a i danas je, samo vladajućoj kasti, koja je ovu državu ukrala od svog naroda.

Slušajući svih ovih dana Roćena i njegove sagovornike, ne možemo da se ne otmemo utisku, da ovakva država, zaslužuje ovakve političke “blesice” koji je predstavljaju taman onako kako ovakva država i zaslužuje.

Zato je i Roćenova “Sonja” prava paradigma svega onoga što nas okružuje u poslednje tri decenije.

“Sonja” je izgleda prijateljica, ljubavnica, politički konsultant, neko ko prvi treba da zna politiku jedne suverene države. Sa “Sonjom” i raznim drugim “Sonjama”, dijele se sve informacije, a one su spremne da daju ono najdragocjenije (naravno glas je u pitanju”) za obnovu “nezavisnosti”, koja se unaprijed zna. A za ovu “Sonju” i druge “Sonje” DPS-a, visoki funkcioneri ove države su samo obične “blesice”. Strašni mafijaši, gospodari sudbine običnih ljudi, ustvari su samo “Sonjina” ili Jamijeva ili ko zna čija “blesica”. Ponizne “blesice” koje i kad govore preko telefona sa “Sonjom” i inim “Sonjama”, pričaju u pola glasa da ni sami sebe ne čuju, a ne daj bože da ih čuju supruge.

Očito da nam lopovluk i kriminal ove elite nije otvorio oči. A možda nam ih otvori “Sonja”.

I tako, valjda je i laicima jasno da ovu državu, vode razne blese i blesice. Čak je i “Sonja” iz Brazila to uvidjela prije više od jedne decenije, a mi izgleda ne vjerujemo ni svojim očima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.