Kako privremene mejl adrese mogu biti korisne i zašto je važno da ih koristite

0

Dosta vam neželjene elektronske pošte? Želite da zaštitite svoju privatnost? Privremene mejl adrese su prava stvar za vas.

Da li je vaše dolazno sanduče prepuno neželjenih podsjetnika, ponuda i reklama sa raznih sajtova? Da li imate poteškoća sa pronalaženjem važnih poruka zbog istih? Prije svega je potrebno da očistite svog Gmail u 5 jednostavnih koraka, a zatim da počnete da koristite privremene mejl adrese.

Prošlo je vrijeme kada su nam sajtovi slijepo vjerovali i kada smo pri registraciji mogli da damo lažnu adresu. Danas je sve teže pronaći sajt koji ne zahtijeva potvrdu mejla, što od nas zahtijeva da budemo iskreni. Ipak, ovo sa sobom nosi pregršt neželjene pošte, čije slanje moramo da otkazujemo tražeći minijaturno Unsubsribe dugme.

Privremeni mejlovi služe upravo kako bi izbjegli ovakve situacije. Bilo da se registrujemo, tražimo link za preuzimanje ili da je u pitanju neka druga namjena, privremeni mejlovi nam omogućavaju da obavimo posao, a da ne opteretimo svoje dolazno sanduče u budućnosti.

Dodatno, ukoliko vam je privatnost vaših podataka bitna, a trebalo bi, privremene mejl adrese su odličan način da osigurate da se vaša lična mejl adresa sjutra neće naći na licitaciji i da će za nju znati samo bitni kontakti.

Sve što je potrebno da uradite jeste da posjetite neki od sajtova koji nude besplatnu uslugu privremenog mejla, upotrebite datu adresu gdje vam je potrebna i primite željeni mejl. Pri svakom sledjećem ulasku, ovi sajtovi će vam dodijeliti novu imejl adresu.

Naravno, kako su ove privremene mejl adrese jednokratne, ne preporučujemo da ih koristite za registraciju na sajtovima koji su vam bitni, gdje se u budućnosti može desiti da zatražite resetovanje lozinke, jer to neće biti moguće.

Najbolji sajtovi koji nude privremene adrese su 10minutemail, Temp-Mail i Guerrillamail. Ipak, na nekim sajtovima ćete primetiti da zahtevaju isključivo Gmail nalog. U tom slučaju je prava stvar za vas Emailnator, koji nudi Gmail adrese za jednokratnu upotrebu.

(mondo.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.