Kako osušiti pametni telefon koji je pao u vodu

0

Svi oni kojima je pametni telefon pao u vodu prvo što padne na pamet jeste da odu na internet kako bi potražitli dobar savjet. A tamo, jedan od najčešćih savjeta jeste da telefon odmah stavite u rižu, koja bi trebala da upije vlagu iz telefona. Takav savjet ponekad ćete dobiti i u servisima za pametne telefone.

Međutim, sada su iz Apple-a, napisali upozorenje na svojim stranicama za podršku korisnicima.

Ne stavljajte telefon u vrećicu riže. Ako to napravite, mali komadi riže mogu da oštete vaš iPhone, stoji na Apple-ovoj web stranici.

Osim u vrećicu riže, iz ove kompanije upozoravaju korisnike da ne pokušavaju osušiti telefon korišćenjem spoljnog izvora toplote ili komprimovanog vazduha i da u svoje telefone, odnosno konektore ne stavljaju strane objekte, poput papirnatih ručnika ili štapića za uši.

Obavještenje dolazi zbog nove funkcije detekcije tečnosti.

„Ako se vaš iPhone pokvasi, nova funkcija šalje upozorenje da vam je telefon mokar i da sačekate da ga napunite“

Vjerovatno se pitate što onda da radite ako vam iPhone padne u vodu?

Apple savjetuje sljedeće korake:

  • Nježno kucnite iPhone o ruku tako da konektor bude okrenut nadole da biste uklonili višak tečnosti. Ostavite svoj iPhone na suvom mjestu sa dobrim protokom vazduha.
  • Nakon najmanje 30 minuta, pokušajte da ga napunite pomoću Lightning ili USB-C kabla.
  • Ako dobijete upozorenje nakon toga, još uvijek imate tečnosti u konektoru ili ispod pinova kabla. Ostavite svoj iPhone na suvom mjestu sa dobrim protokom vazduha cijeli dan. Tokom ovog perioda, možete pokušati da ga dopunite. Može proći do 24 sata da se mobilni telefon osuši.
  • Ako je vaš telefon suv, ali se još uvek ne puni, isključite kabl iz adaptera i adapter iz utičnice, a zatim ih ponovo priključite.

 

Savjeti kompanije Samsung

Nije samo Apple taj koji ne savjetuje tehniku ​​sušenja pomoću riže. Samsung napominje da su neki Galaxy uređaji vodootporni, pa to pomaže.

Ako je vaš pametni telefon pao u vodu, Samsung preporučuje:

  • Isključite uređaj i izvadite bateriju ako je moguće.
  • Obrišite svu vlagu sa spoljašnjosti, priključka za slušalice i priključka za punjenje, možda pomoću vate ili štapića.
  • Ako se vaš uređaj smočio od morske vode, hlorisane vode ili pića, možda ćete željeti da ga potopite u čistu vodu.
  • Sušenje na vazduhu se tada preporučuje za uređaje uronjene u vodu. Stavite uređaj da se suši u dobro provjetrenom prostoru ili u sjenci sa hladnim vazduhom (iz ventilatora). Ne pokušavajte da ga brzo osušite fenom ili vrućim vazduhom. Nakon sušenja na vazduhu, Samsung preporučuje da odnesete uređaj u servisni centar.

(IT mixer)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.