Kako je govorila Marin le Pen: Kosovo je sveta srpska i hrišćanska zemlja, poslednja brana stvaranju nove Islamske države u Evropi; Prema Srbima načinjena ogromna nepravda

0

Liderka Nacionalnog okupljanja (RN) Marin le Pen ostvarila je do sada najveći uspjeh na parlamentarnim izborima u Francuskoj.

Njen cilj je i dalje da postane predsjednica, a ako bi njena partija bila na vlasti, to bi u velikoj meri ugrozilo aktuelnog predsjednika Emanuela Makrona. Ono što je ljudima u Srbiji zanimljivo jeste to kakvi su njeni stavovi u vezi sa Srbijom.

Marin le Pen je umjela više puta da govori ono što mnogi u Srbiji žele da čuju, a to je da Kosovo nije trebalo da postane nezavisno.

Tokom izbora 2017. godine izjavila je da će ako pobijedi poništiti priznavanje lažnog Kosova.

– Kosovo je sveta srpska i hrišćanska zemlja koja je poslednja brana stvaranju nove Islamske države u Evropi. Prema Srbima je načinjena ogromna nepravda devedesetih i Evropa je dužna da tu nepravdu ispravi – rekla je tada Le Penova i trpjela velike kritike Albanaca zbog svojih izjava.

Javno je prije nekoliko godina istakla da će joj ako pobijedi na izborima Francuska biti na prvom mjestu i da će sama odlučivati o svojoj spoljnoj politici, nevezano za NATO i EU.

Poznata je po tome što se nije libila da osudi politiku EU i SAD zbog grešaka na Bliskom istoku, kao i njihov stav prema Rusiji. Zalagala se za izlazak Francuske iz NATO-a i otvoreno je podržala Vladimira Putina.

-Da, divim se Vladimiru Putinu, njegovoj pribranosti u uslovima kada mu EU nameće novi hladni rat. Osim toga, predsjednik Putin je vratio osjećaj ponosa jednoj godinama ponižavanoj velikoj naciji. Izuzetno poštujem i njegov ekonomski patriotizam – rekla je prije nekoliko godina liderka najjače francuske ultradesne stranke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.