Kako da uklonite ogrebotine sa ekrana telefona

0

Ogrebotine na ekranu pametnog telefona mogu da budu frustrirajuće.

Srećom, postoji nekoliko kućnih sredstava koja mogu pomoći u rješavanju ovog problema.

Pogledajte naš vodič o tome kako da očistite ogrebotine sa ekrana vašeg telefona koristeći stvari koje često možete pronaći negde po kući.

Evo nekoliko predloga:

1. Pasta za zube

Možda zvuči nevjerovatno, ali pasta za zube može biti efikasna u uklanjanju ogrebotina sa ekrana vašeg telefona. Nježno nanesite malu količinu paste na meku krpu, zatim je utrljajte na deo ekrana sa ogrebotinama. Važno je da izbjegavate otvore na telefonu kako ne biste prouzrokovali oštećenje.

2. Šmirgla ili brusilica

Ovo je nešto ekstremnija opcija i treba je koristiti samo u slučaju dubljih ogrebotina. Preporučuje se korišćenje najfinijih šmirgla ili brusilica, a prilikom rada budite izuzetno oprezni da ne biste oštetili ekran.

3. Soda bikarbona

Soda bikarbona je još jedno efikasno sredstvo koje možete koristiti. Napravite pastu od jednake količine sode bikarbone i vode, zatim je nanesite na ogrebotinu i nežno trljajte.

4. Dječji puder

Slično kao sa sodom bikarbonom, pomešajte dječji puder sa vodom kako biste napravili pastu. Ova pasta se potom nanosi na ogrebotinu i nježno trlja.

5. Biljno ulje

Mala kap biljnog ulja može da privremeno maskira vrlo sitne ogrebotine. Međutim, ovo nije dugotrajno rješenje i trebalo bi ga koristiti samo za manje površinske ogrebotine.

6. Kreme za uklanjanje ogrebotina sa automobila

Ove kreme su namijenjene za uklanjanje ogrebotina sa glatkih površina, uključujući ekrane telefona. Pažljivo pratite uputstva proizvođača kada koristite ove proizvode kako biste postigli najbolje rezultate.

Prije nego što primijenite bilo koji od ovih metoda, najpre ih testirajte na neupadljivom dijelu telefona kako biste se uvjerili da neće doći do oštećenja. Ukoliko su ogrebotine dublje ili su se nakupile u većem broju, najbolje bi bilo da se obratite profesionalcu.

(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.