Kai Haverc potpisao za Čelsi

0

Čekali, čekali, čekali – i konačno dočekali! Kada konačno spustila prašina oko Lionela Mesija i kada je jedan od najboljih igrača na svetu potvrdio da ostane u Barseloni još godinu dana, pažnju svetske fudbalske javnosti na sebe je skrenuo onaj što bi jednog dana trebalo da ponese takav epitet. U pitanju je svakako Kai Haverc, trenutno jedna od najvećih mladih zvezda svetskog fudbala čije je angažovanje Čelsi večeras konačno potvrdio.

Engleski mediji listom javljaju kako je Marina Granovskaja uspela da izgura svoje i da spusti vrednost posla značajno ispod 100.000.000 evra. Pominje se cifra od 71.000.000 funti (blizu 80.000.000 evra), međutim nemački Bild i dalje tvrdi da će Bajer Leverkuzenu kroz bonuse pripasti još 20.000.000, u dve tranše po 10.000.000. Od toga je prvih 10.000.000 evra vezano za lako ostvarive bonuse kao što su Čelsijevi plasmani u Ligu šampiona, a druga polovina je vezana za osvajanje trofeja.

Dakle, ako se držimo fiksne cifre Haverc nije najskuplji igrač u istoriji Plavaca – Kepa Arizabalaga plaćen je oko 500.000 evra više – ali ako dodamo makar i ove “lake” bonuse – dileme nema.

“Veoma sam srećan i ponosan što sam ovde. Ostvarenje snova mi je da igram u ovako velikom klubu kao što je Čelsi”, kazao je mladi Nemac na predstavljanju.

Oglasila se i Marina Granovskaja…

“Kai je jedan od najboljih igrača svoje generacije na celom svetu. Srećni smo što je njegova budućnost u našem klubu. U pitanju je veoma uzbudljiv igrač, atraktivan, sjajan talenat. Oduševljeni smo što nam se pridružio”.
(Mozzart)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.