Kada je pucao u suprugu, policajac bio neuračunljiv

0

Službenik Sektora granične policije Crne Gore Puniša Premović (48), osumnjičen za ubistvo supruge Ivane Premović (39) 18. novembra prošle godine, u vrijeme izvršenja krivičnog djela za koje se tereti bio je u stanju neuračunljivosti, proizilazi iz nalaza i mišljenja konzilijuma sudskih vještaka JZU Specijalne bolnice u Kotoru. To se navodu u saopštenju Višeg suda u Bijelom Polju, a dodaje se i da se Premović neće pustiti na slobodu, već će se do završetka postupka privremeno smjestiti u kotorsku Specijalnu bolnicu za psihijatriju, pišu Dnevne novine.

“Okrivljeni P.P. iz Berana, kojem je pritvor određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, Kri.br.121/20 od 20.11.2020. godine, a produžen rješenjem vijeća ovog suda Kv.br.393/20 od 17.12.2020. godine, neće se pustiti na slobodu, već se do završetka postupka za primjenu mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi ima privremeno smjestiti u JZU Specijalna bolnica za psihijatriju Dobrota u Kotoru, zbog protivpravnog djela u zakonu određenog kao krivično djelo ubistvo iz čl.144 st.1 tač.7 Krivičnog zakonika Crne Gore, jer je iz nalaza i mišljenja konzilijuma sudskih vještaka JZU Specijalna bolnica u Kotoru utvrđeno da je P.P. u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio u stanju neuračunljivosti”, precizirano je u saopštenju Višeg suda u Bijelom Polju.

Podsjetimo, Premović je par dana nakon što mu je određen pritvor 20. novembra prošle godine odveden u Dobrotu kako bi ljekari ustanovili koja mu je terapija potrebna, a zatim je vraćen u bjelopoljski istražni zatvor.

Premoviću je stavljeno na teret da je 18. novembra, u večernjim satima, hicem iz službenog pištolja usmrtio svoju suprugu, a za to djelo je propisana kazna od najmanje deset godina zatvora, a najviše dugotrajna vremenska kazna.

“Znam da sam popio dosta alkohola i da sam po dolasku kući razgovarao sa suprugom. Nije mi odgovaralo nešto što mi je odgovorila i više se ničega ne sjećam”, naveo je Premović na saslušanju nakon hapšenja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.