Kad DPS postavlja kadrove: Sumnjičenog za zloupotrebu postavili na čelu Montenegro Airlinesa!

12

Novi izvršni direktor Montenegro Airlinesa (MA) Vlastimir Ristić, kadar DPS-a, uspio je da puni stranice crne hronike, da za godinu zaradi 120.000 evra, da vodi privatne firme i da bude ujedno član Odbora direktora Aerodroma… Sve to, u nekoj drugoj zemlji, bile bi ozbilje prepreke da se bavi odgovornim javnim poslom, ali u zemlji čuda, kakva je Crna Gora, očigledno da su ovakve karakteristike najbolja preporuka za DPS.

Ristića, kao direktora sektora zemaljske operative, i još dvoje zaposlenih su sumnjičili da su “kao saizvršioci zloupotrijebili službene položaje, jer su poslovanjem sa privatnom firmom “Sibis” oštetili aviokompaniju za više od 150.000 eura”.

Tužilaštvo je tvrdilo da je Ristić sa dvojicom zaposlenih u MA od 2002. do 2006. za potrebe nacionalnog avioprevoznika, preko podgoričkog preduzeća “Sibis”, nabavljao robu široke potrošnje u vrijednosti od preko milion eura.

Firma “Sibis” je, tvrdili su u tužilaštvu, aviokompaniji “robu prodavala po cijenama višim od tržišnih i tako ostvarila dobit od više od 150.000 eura”.

Osumnjičeni nikad nijesu odgovarali za ove ozbiljne optužbe. Zvuči poznato zar ne?

Član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Vlastimir Ristić prošle godine zaradio je više od 120.000 eura, odnosno malo više od 10.000 eura mjesečno, pokazuju podaci koje je u redovnom godišnjem izvještaju dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

On je imao finansijski najuspješniju godinu među članovima Odbora direktora Aerodroma, na čijem čelu je šef kabineta premijera Duška Markovića, Dragoljub Bulatović.

Ristić je blizu 10.000 eura prošle godine zaradio kao član OD Aerodroma, ali je od rentiranja je za godinu zaradio 57.000 eura.

Posjeduje tri poslovna prostora u Podgorici koje mjesečno iznajmljuje za 850, 900 i 2.000, dok stan u Beogradu rentira za 1.000 eura za mjesec.

Pored toga, ima još dva stana. Jedan od njih je, precizirano je u imovinskom izvještaju, kupio sredinom prošle godine.

Ristić se vodi kao osnivač, izvršni direktor i ovlašćeni zastupnik kompanije “IceCom”, ali i kao osnivač i ovlašćeni zastupnik “Algoritma”.

Agencija za sprečavanje korupcije pokrenula je postupak protiv člana Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Vlastimira Ristića zbog sumnje da je prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer upravlja dvijema privatnim kompanijama.

Naravno, kako to obično biva sa kadrovima vladajuće koalicije, i ovo je sve bilo po “zakonu”.

Očigledno je da ova najnovija dešavanja u toj kompaniji, imaju veze sa određenim previranjima unutar klanova u DPS-u. Indikativno je da se sve ovo dešava u izbornoj godini, kada treba smanjiti nagomilani partijski kadar u toj kompaniji, i što je najvažnije, rasporediti preko 150 miliona koje su upumpane u kompaniju. Jasno je da u tom grmu leži zec i da neko želi da to kontroliše ili stavi šapu na to!

12 Comments
 1. Kafanski filozorf komentariše

  Postavili coveka koji ima u vladajucoj kompaniji, najkraci policijski dosije!.
  Sta mislite koliko dugacak clanak bi bio da su nekog drugig postavili?.
  Ispunili bi dve cele novinske stranice samo nabrajanjem korupcijonih i krivicnih dela!.

  8
  1
 2. Tuborg komentariše

  Ne prdi Kafanski. Sto je bitno koliki je dosije, ako ima dosije? Ovo je lopovska drzava.

 3. Kleptoman komentariše

  Oce neko da klepi 150 miliona, to je jedini razlog sto su izvrsene promjene u toj firmi.

  15
 4. Miras komentariše

  Ovdje je sve jasno. Drzava je dala 150 miliona i sad treba da im se vrate te pre da bi kupovali brave za izbore da glasaju za njih. Ip, seljaci!

  12
 5. Ivica bez marice komentariše

  Sad kad su Nena Patka pustili iz zatvora neka i njega postave za sefa Montenegroairlinesa.

  12
 6. Embrajer komentariše

  Rat klanova u DPS-u, to je pozadina.

 7. Nikola Kopernik komentariše

  Tezak kompleksas i uz to je i stari lopinger. Zemljo mila sta ti trpis on da ima mjesecnu platu 10.000

  10
 8. Prle komentariše

  Što se čudite?
  Oni su svi isti, neki su rođeni kleptomani, neki ušli u kolo (tu možda ima i neko pošten) , nekima se čuvaju fascikle u fioke kod šefa.
  Ako Dule ne dođe sa nekim jakim dokazom pred izbore, opet ćete vi (najveće kukavice i poltroni u Evropi) glasati za njega!

 9. Sity kvart komentariše

  Kako ovu drzavu opljackase i opustosise
  Ovo je strasno.
  A narodu 220 eura

  1. Kafanski filozorf komentariše

   Kojih 220 evra?
   Jel se vec delilo?.

 10. Stefan l komentariše

  Ovaj je očito idealan da ” realizuje” 150. mil. baš sam iznenađen i uz vređen.

 11. Raso komentariše

  Ristić Risticu, ti znaš znanje… Svaka čast, za onaj posao sa keteringom

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.