JU KIC „Zeta“: Pokrenuli smo pitanje izgradnje spomen-obilježja blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju

0

Delegaciju JU KIC „Zeta“, koju su predvodili poslanica Slađana Kaluđerović i direktor Branko Noković, primio je u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski SPC Joanikije.

Konstruktivnom sastanku prisustvovali su sekretarka Kluba poslanika SNP Tanja Vujačić, član Savjeta KIC-a Ranko Pejković, kao i protojerej Igor Balaban.

„Na sastanku smo izrazili poštovanje prema ulozi i autoritetu Mitropolita, kao i zahvalnost za njegovu posvećenost duhovnom vođenju zajednice. Uputili smo poziv mitropolitu Joanikiju da bude gost u našem Kulturno-informativnom centru ,,Zeta“, što je prihvatio, izrazio zadovoljstvo što na mjesta odlučivanja dolaze mlađe generacije koje vode računa o kulturno-istorijskom nasleđu i pružio podršku za nastavak obogaćivanja kulturnog i duhovnog sadržaja“, saopštili su iz JU KIC „Zeta“, pa dodali:

„Takođe, pokrenuli smo pitanje izgradnje spomen-obilježja blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju, što će biti jedna od tema koju ćemo kandidovati u narednom periodu, a u dogovoru sa Mitropolijom“, zaključili su iz JU KIC „Zeta“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.