JP Morsko dobro: Linija Budva – Dubrovnik biće aktivna do 1. oktobra, prihode ćemo reinvestirati u Luku Budva

0

 

Brodska linija Budva – Dubrovnik trebalo bi da bude aktivna u periodu ljetnje turističke sezone, zaključno sa 1. oktobrom, a planirano plovilo je kapaciteta do 250 putnika, saopšteno je iz Javnog preduzeća Morsko dobro. Za očekivati je da karta u jednom smjeru košta 55, a povratna 69 eura, dok će vrijeme trajanja plovidbe iznosti oko dva sata, dodaje se u saopštenju.

Ranije danas ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je na konferenciji za medije da će brod kompanije „Kompas“, koji će ovog ljeta povezivati Budvu i Dubrovnik, sa radom će početi 29. juna, sa dvije vožnje dnevno.

Iz JP Morsko dobro su poručili da će samo od ove brodske linije prihodovati više sredstava nego što je bivši zakupac plaćao za čitavu Luku Budva.

„S obzirom da Javno preduzeće nije profitabilna firma, to će sva sredstva koja se prihoduju reinvestirati u Luku Budva, kako u proširenje kapaciteta, tako i u povećanje kvaliteta infrastrukture i usluga. Kako smo zaokružili uspješnu priču sa trajektnom linijom Kamenari – Lepetane, to smo sigurni da ćemo i ovaj projekat realizovati na zadovoljstvo svih građana, u zadatim rokovima“, navodi se u saopštenju.

Iz ovog preduzeća su kazali da su, kako bi što prije zaživjela linija Budva – Dubrovnik, inicirali sastanak sa predstavnicima budućeg operatera kompanije “Kompas” i obišli prostor gdje će se pomenuta linija odvijati i na kojem će se vršiti ukrcaj i iskrcaj putnika.

„Tom prilikom smo zajednički utvrdili varijante organizacije samog prostora: pristajanja, vezivanja, pasoške kontrole, čekaonice, pa ćemo u narednom periodu preduzeti sve aktivnosti kako bi se ovaj prostor prilagodio i priveo namjeni, a sve bilo spremno do 29.06.2024. godine, kada je planirana prva plovidba na ovoj liniji.

Javnosti je više nego jasno koje benefite ova linija donosi Budvi i Crnoj Gori, kako u smislu dovođenja velikog broja visokoplatežnih gostiju – turista, smanjenja gužvi u drumskom saobraćaju i generalno promociji i povećanju atraktivnosti turističke destinacije, a čije plodove će sigurno uživati svi građani Crne Gore“, zaključuje se u saopštenju JP Morsko dobro.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.