Jovićeviću važnije jedinstvo opozicije od kandidature

0

Demokratski front je saopštio da je sa Andrijom Jovićevićm dogovorio da oudstane od kandidature za predsjednika Crne Gore. Oni navode da je to urađeno zbog „istorijske važnosti objedinjavanja opozicije oko jedne nestranačke ličnosti“.
„Na ovaj način smo još jednom demonstrirali odgovornost koju danas takođe treba da pokažu svi relevantni opozicioni subjekti, i da lične i partijske interese podrede većini građana Crne Gore koji traže smjenu vlasti, a nastupajući predsjednički izbori predstavljaju pravu priliku za to.
Javnosti je poznato da Demokratski front nije predlagao stranačkog kandidata, i još od marta 2017. godine smo ostatku opozicije predložili kandidovanje nestranačke ličnosti koja može objediniti sve opozicione strukture. Iako smo najjači opozicioni politički faktor, sličnu širinu smo pokazali i kada smo nakon održanih parlamentarnih izbora 2016 obećali manjinsku podršku vladi koju bi formirale manjinske partije sa ostatkom opozicije. Građani su nam to izuzezno cijenili i zato smo uspjeli da sačuvamo snagu i nastavimo sa predlozima i politikom koja je interesu svih građana Crne Gore. Imajući u vidu sve nabrojane činjenice i naš dokazani opozicioni kredibilitet, pozivamo sve kolege iz opozicije koji su najavili kandidature, da odustanu od tog gubitničkog nauma, i da se dogovorimo oko jedne nestranačke ličnosti koja će biti sigurni pobjednik na predsjedničkim izborima. Veoma je važno potencirati činjenicu da se i u ovom trenutku opozicija ne nalazi u vremenskom škripcu, jer ni naš politički protivnik DPS još nije izašao sa svojim predsjedničkim kandidatom i očekuje našu reakciju“, poručuje DF.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.