Jovanović: Vlast otela milione, brinućemo odgovorno o našem gradu

0

“Danas moj grad izgleda potpuno drugačije od grada u kojem sam rastao. Primjetno je da se Podgorica infrastrukturno raširila i da postoji ekspanzija stambene izgradnje. Loša strana toga jeste u tome što je izgradnja Podgorice praćena „ugradnjom“ čelnika Glavnog grada i građevinskog lobija koji je najljepše dijelove grada prigrabio za sebe i stavio ga u funkciju stvaranja ličnog profita, ocijenio je Nikola Jovanović, kandidat za odbornika koalicije DF-SNP.
Skoro da ne postoji projekat izgadnje koji je bio lišen korupcije i prekomjerenog trošenja novca građana.
“Prvobitno je planirano da most „Milenijum“ košta 6 miliona da bi na kraju koštao 10 miliona. Četiri miliona našeg novca je nestalo! Isto tako, ne treba da zanemarimo činjenicu da je gradska administracija „oprostila“ investitorima 1,66 miliona evra na ime naknada po osnovu lokalne takse prilikom izgradnje tržnice „Bazar“, i da nas je investitor na kraju prevario i oštetio grad. Ne možemo i ne smijemo zaboraviti skandaloznu prodaju građevinske parcele firmi „Carine“ kada smo kao građani oštećeni za 10,9 miliona evra. Skandalozna odluka o razgraničenju Glavnog grada i KAP-a je nas kao građane koštala 30 miliona evra, kazao je Jovanović.
Za novac koji nam je otet mogli smo da izgradimo gradsku bolnicu, nekoliko vrtića, da izgradimo nove škole i prostore za naše najmlađe.
“Zbog toga ovoj vlasti ne možemo i ne smijemo oprostiti devastaciju prostora. Od razvoja Podgorice nemaju svi građani podjednako koristi i mi želimo to da promijenimo – iz temelja.
Valtazar Bogišić je rekao: „Što se grbo rodi – vrijeme ne ispravi!“. Želimo da uspostavimo odgovornu i poštenu vlast, a da smijenimo onu koja se „grbo rodila“. Nju vrijeme ne može ispraviti, ali je mi, zajedno, možemo promijeniti 27. maja! I to ćemo učiniti, masovnim izlaskom na izbore. Sve za moj grad!, poručio je Jovanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.