Jovanović: Kada DPS priča o nepotizmu i bahatosti to je isto kao kada bi Hitlerovi nacisti propovijedali ljudska prava

0

Kada DPS priča o nepotizmu, partijskom zapošljavanju i bahatosti to je isto kao kada bi Hitlerovi nacisti propovijedali ljudska prava, slobodu govora i nacionalnu ravnopravnost, poručuje šef kabineta predsjednika Opstine Budva Nikola Jovanović.

“Tvorci teorije 1 zaposleni 4 glasa koju smo kroz aferu “Snimak” imali priliku da čujemo sa sjednice glavnog odbora ove stranke, usudili su se da nekome spočitavaju partijsko zapošljavanje. Oni koji si Budvu zadužili 180 miliona kroz kriminalni dil sa kompanijom WTE i čiji je predsjednik opštine nezakonito i na kriminalan način potpisao garanciju na 66 miliona i istu sakrio ili u partijskom sefu ili nekom podrumu pa nam je i dan danas nedostupna, javili su se da kritikuju one koji predano i pošteno rade svoj posao. Oni koji su prošle godine bacali šok bombe, suzavce i gumene metke na građane, da bi suprotno izbornoj volji preuzeli vlast nemaju nikakvo moralno, političko a posebno ne ljudsko pravo da bilo šta ili bilo koga kritikuju”, navodi Jovanović.

Kako ističe, od kriminalnih poslova koje su kroz vršenje vlasti izvršili u Budvi u pravnom i političkom smislu DPS Budva je stekao epitet organizovane kriminalne grupe od kojeg nikada neće moći pobjeći.

“Sadašnja garnitura DPS jurišnika u Budvi se prošle godine skrivala iza policijskih i parapolicijskih struktura i utrčala u zgradu opštine a da suzavac još nije ni splasnuo kako bi brže bolje zauzeli fotelje i domogli se vlasti. Gori od onih koji su učinili zločin prema Budvi i njenim građanima su samo oni koji nastavljaju njihovim stopama. Po broju zaposlenih i učešću u ukupnim izdacima za zarade Opstina Budva je među opštinama koje imaju najmanje učešće u izdacim. Sobzirom da je broj zaposlenih sličan onome kao 2016 kada je preuzeta vlast od DPS onda je jasna banalnost izjave o prekomjernom zapošljavanju”, dodaje on.

Jovanović tvrdi da je DPS uveo praksu u zaposljavanju da oni koji su primali platu od opstine nisu ni znali gdje je zgrada a kamoli da su dolazili na posao i sada im je čudno zašto neko primi naknadu za prekovremene sate.

“Svaki cent koji sam primio od Opstine Budve je pošteno zarađen i primljen je u skladu sa zakonom i pozitivnopravnim propisima. Znam da je vama to nemoguća misao jer vaši funkcioneri nisu radili za platu već su živjeli od kombinacija i zloupotrebe službenog položaja. Po pravilu, prvog dana sijedanja u funkciju dobijali su opstinske stanove po 100 m2 da bi kasnije iste prodavali i uzimali nove i tako nekoliko krugova pravili, a zbog čega se upravo vodi krivična istraga i biće prilike da osvježimo pamćenje na vaše kriminalne radove. Za razliku od vas, ja radim u opštem interesu i treća sam generacija u porodici pravnika i u državnoj upravi”, poručio je on.

Istakao je da jeftini pokušaj da ga diskredituju najbolje razobličava činjenica da je uprkos javnoj funkciji koju obavlja u opštini podstanar u Budvi dok se u DPS-u baškare u vilama i luksuznim stanovima koje su oteli od građana i iz đakuzija i sauna pišu saopštenja sa lažnim optužbama.

“Što se tiče vaše poruke koju ste poslali u saopstenju da znate da živim sa porodicom u Budvi već dvije godine, moram reći da sam se slatko nasmijao na pokušaj ovog polumafijaškog zastrašivanja jer mi je nejasna lucidnost onih koji su pomislili da će me zastražiti ovakva poruka kad ste već imali prilike da se uvjerite da me ni za jotu nije pomjerila poruka iz vaših redova prošle godine da mi je rupa već iskopana i da neću dobro završiti. Vaše prijetnje su baš kao i vaša djela jadna, nečasna i nemoćna”, dodaje on.

Jovanović je zamolio da ubuduće potpisuju saopštenja, te da se ne kriju iza partije.

“Ovako i vi znate da iznosite neistine iza kojih ne smijete da stanete imenom i prezimenom. Kako vršimo vlast najbolje pokazuje to što smo za četiri godine uspjeli da vratimo 35 miliona duga koji je nastao zbog kriminalnog djelovanja DPS, uredno servisiramo sve obaveze, zarade se uvijek redovno primaju, dok u budžetu svake godine ostvarujemo suficit i imamo snažan insvesticioni bum. I da vam na kraju pojasnim kako je to moguće. Veoma jednostavno a za vas nezamislivo. Ne krade se- radimo pošteno”, jasan je Jovanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.