Jovanović: Izjavu Laković doživljavam pozitivno, narednih dana uputiću poziv za razgovor

0

Izjavu poslanice PES-a Nađe Laković koja je saopštila da će ova partija biti konstruktivan činilac vlasti u Budvi doživljavam pozitivno zbog čega ću u narednim danima uputiti zvaničan poziv za konstruktivan razgovor u pravcu dogovaranja o uspostavljanju vlasti, kazao je Predsjednik Skupštine opštine Budva i nosilac liste „Budva naš grad“ Nikola Jovanović.

On se oglasionakon današnje izjave Laković, koja je poručila da “PES će biti konstruktivan činilac u formiranju vlasti u Budvi”.

“Smatram da ćemo u toku razgovora razriješiti i eventualne dileme da li su baš sve partije koje čine opozicione subjekte na državnom nivou nepoželjan ili poželjan partner ako se uzme u obzir da sa pojedinima, kao što je URA, već vrše vlast u Glavnom gradu u kojem i sam PES poziva na očuvanje te iste vlasti”, naveo je Jovanović u reagovanju dostavljenom medijima.

Ne sumnja, kaže, da kao ozbiljan politički subjekt PES ima svoj samostalni pravac političkog djelovanja.

“U kojem je temelj poštovanje volje građana iskazane na izborima i borba protiv kriminala koja mora da bude prioritet bez obzira gdje se ista odvija. Zbog činjenice da Budva kao metropola turizma generiše 50 odsto ukupnog turističkog prometa i prihoda u državni budžet, odgovornost političkih činilaca je formiranje vlasti u što kraćem zakonskom roku na osnovu izborne volje građana Budve kao nosioca suvereniteta”, istakao je Jovanović.

U tom smislu, smatra on, posebnu odgovornost ima PES kao partija koja dominantno upravlja državnim institucijama-

“I zato vjerujem i ne sumnjam da će prihvatiti poziv za dogovor jer odgovornim ljudima koji donose odluke su bitniji građani od bilo čega drugoga”, zaključio je Jovanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.