Jovanović: Držimo riječ, nećemo pregovarati sa DPS i NSD

0

Postoji jasna matematička i održiva većina za uspostavljanje vlasti u Budvi i mislim da nas na to obavezuje izborna volja građana. Ukoliko se to ne desi i ukoliko drugi politički subjekti ne pokažu odgovornost i spremnost u tom smislu, onda je moguće ponavljanje izbora, istakao je nosilac liste “Budva naš grad” Nikola Jovanović.

Ističe  da nakon što je Ustavni sud odlučio o žalbama u izbornom procesu i Opštinska izborna komisija 7.juna proglasila konačne rezultate izbora i utvrdila broj osvojenih mandata, stekli su se uslovi za otvaranje političkog dijaloga o formiranju vlasti.

“Izborna volja građana Budve je jasna i nedvosmislena i u tom smislu naša izborna lista “Budva naš grad-Nikola Jovanović” osvojila je pojedinačno najveći broj mandata i time stekla puni legitimitet da predvodi proces uspostavljanja vlasti. U izbornoj konkurenciji gdje je učestvovalo 9 izbornih lista i ukupno 21 politički subjekt, naš rezultat je time višestruko značajan i predstavljamo novi trend u političkom životu Crne Gore”, kazao je on.

Dodaje da će razgovare  voditi isključivo na principima i izbornom programu koji su građani podržali.

“Jasno smo u izbornoj kampanji saopštili ko za nas nisu poželjni koalicioni partneri i nećemo odstupiti od javno date riječi, zbog čega nećemo voditi razgovore sa NSD i DPS. Postoji jasna matematička i održiva većina za uspostavljanje vlasti u Budvi i mislim da nas na to obavezuje izborna volja građanare”, kao je Jovanović.

Ukoliko se to ne desi, dodaje,  i ukoliko drugi politički subjekti ne pokažu odgovornost i spremnost u tom smislu, onda je moguće ponavljanje izbora.

“U tom slučaju apsolutno sam siguran da će naša izborna lista ostvariti još ubjedljiviji rezultat i formirati vlast u kojoj tada neće biti mjesta za neke sadašnje potencijalne koalicione partnere. Smatramo da zbog značaja turističke sezone i stabilizacije političkih prilika treba odgovorno pristupiti ovom procesu i što se nas tiče spremni smo da formiramo vlast u najkraćem mogućem roku”, rekao je Jovanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.