Još tri policajca saslušana zbog torture „Škaljarca“

0

Saslušanjem još trojice policijskih službenika nastavljena je istraga u predmetu formiranom povodom torture koju je u januaru 2021. godine, kako se sumnja, preživio navodni član „škaljarskog klana“ Milo Jovanović.

Njegova advokatica Milena Brnović saopštila je za „Dan“ da je na saslušanje bio pozvan i četvrti policajac, koji je poziv dobio usmeno, ali je tražio da mu bude dostavljen pisanim putem.

– Radi se o policijskim službenicima koji dosad nisu saslušavani u bilo kom svojstvu – rekla je Brnović.

Ona je nedavno tužilaštvu uputila dopis u kojem je predložila da se u dokaze uvrsti fotografija pretučenog Jovanovića koja je objavljena u medijima, a na kojoj se jasno vidi povreda nosa njenog klijenta. Brnović je predložila da se vještak medicinske struke izjasni da li je povreda teža od one koju je u nalazu opisao vještak specijalista.

U februaru ove godine devetorica policijskih službenika koji se dovode u vezu sa događajem u kojem je, navodno, zlostavljan Jovanović odbilo je zahtjev tužioca da učestvuju u radnji prepoznavanja, u cilju utvrđivanja identiteta policajaca koji su, navodno, sprovodili torturu. Iz Uprave policije tužilaštvu su poslali dopis u kojem su naveli da nemaju zakonske mogućnosti za preduzimanje daljih mjera i radnji u odnosu na policijske službenike kako bi se radnja prepoznavanja realizovala. Taj dokument je potpisao v.d. direktora Uprave policije Aleksandar Radović.

Tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Nađa Martinović je 21. februara u Upravi policije inicirala da se sprovede dokazna radnja prepoznavanja u istrazi o torturi koju je Jovanović, kako se sumnja, doživio 21. na 22. januar 2021. godine. Tadašnji pravna zastupnica Jovanovića, advokat Tatjana Pavličić, u dopisima tužilaštvu navela je da su neki od pomenutih policajaca učestvovali i u drugom slučaju zlostavljanja njenog tadašnjeg klijenta koji se dogodio 30. na 31. decembar 2020. godine.

Da stanu u red kako bi Jovanović pokušao da prepozna policajce koje optužuje da su ga batinali odbili su Z.B., D.K., S.P., V.R., N.J., N.Ž., B.A., J.K. i M.G. Poslednja dvojica, kako je navela advokatica Pavličić, bili su policajci dobrovoljci u ovoj akciji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.