Još jedna sramota DPS-a i Miškovog “malog”: Hoće park da posveti Balaševiću, a neće spomenik Momiru Bulatoviću, prvom predsjedniku Crne Gore!

7

Gradonačelnik Ivan Vuković dok donosi odluku da posveti park pokojnom kantautoru Đorđu Balaševiću, zaboravlja na osobe koje su vrijedne nekog spomena, a ostavile su trag i bile su dio države Crne Gore. Dok oplakuje Balaševića koji i nema veze sa Crnom Gorom, Vuković i DPS  ignorišu Momira  i Pavla Bulatovića.

Vuković zaboravlja da je Momir Bulatović bio prvi demokratsko izabrani predsjednik Crne Gore, a on po DPS kriterijumima  izgleda ne zaslužuje da se sačuva sjećanje na njega. Ili Pavle Bulatović nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore i ministar odbrane SR Jugoslavije ni on nije vrijedan spomenika u Podgorici.

“Uvažavajući sugestije sugrađana koji su sjajno reagovali na vijest o tome da Glavni grad ima namjeru da se na primjeren način oprosti od Đorđa Balaševića, odlučili su da, umjesto murala, u čast velikog jugoslovenskog kantautora formiraju novu parkovsku površinu na Bulevaru Mihaila Lalića, poručio je gradonačelnik Podgorice.

Vuković uvažava mišljenja dijela građana koja se uglavnom  slažu sa njegovim, ali ostatak građana ne primjećuje.

Selektivno sprovodi odluke, po tome je prepoznat, a ignorisao bi kada bi neko pokrenuo inicijativu za spomenik Bulatovićima.

Narod u Podgorici svjestan je činjenice da je Momir bio oličenje poštenja i predsjednik kojeg su poštovali svi, ali da ipak za DPS vlast to nije dovoljno da dobije neko spomen obilježje.

Ipak je DPS Momiru okrenuo leđa, među njima bio je i gradonačelnikov stric Miodrag, pa je logično da Ivan nastavlja njegovim stopama.

Stariji Vuković za sebe kaže da je „uvijek bio uz Mila”, ali je na prvoj sjednici stranke davne 1997. godine ipak glasao protiv njega.

“Ja i većina nas u DPS-u smo bili previše emocijom vezani za Jugoslaviju, a premalo razumom”, kazao Vuković.

Ipak ljubav prema Milu presudila je pa se i dva mjeseca kasnije predomislio i u julu 1997. godine glasao za Đukanovića.

I ostao je pri tome sve do danas, a njegovu politiku nastavio je bratanić. I tako evo skoro tri godine, Ivan vodi Podgoricu i gradi spomenike. Otvorio je Titov spomenik, Ivana Crnojevića, njegovi prethodnici otkrivali su spomenik Danilu Petroviću, Puškinu, saveznicima, mijenjali nazive imena ulica, sve u cilju podijela.

Pavle Bulatović ubijen je prije 20 godina, rezultata istrage nema, a ovom Kolašincu država iz koje je potekao nikad se nije odužila. Prošlo je dvadeset godina, prema zakonu, Pavle je već mogao da ima ulicu u Podgorici ili Kolašinu.

Vuković bi mogao i da se sjeti i običnog ali velikog čovjeka Darka Vujoševića koji je izgubio život spašavajući druge, pa da njemu umjesto ordena, otvori spomen-park.

 

7 Comments
 1. Prle komentariše

  Pi ljigo ljigavi!

  24
  1
 2. Boka di cataro komentariše

  Svi koji imaju odgovornost krivičnu ili
  političku za Dubrovačku operaciju, Deportaciju, Bukovicu…ne mogu dobiti spomemik. Odnosi se na sve.

  2
  13
 3. pravi put komentariše

  Pametna odluka “mladog skojevca”, ako ga ne sprece napredni Podgoricani, bice ulica i parkova Mose Pijade i legendarnih komunista… leeeeeeeele.

  8
  1
 4. Maja komentariše

  Sto ste ljubomorni na ovu uspjesnu porodicu, gospodin gradonacelnik, mama u sudski savjet, striko u parlament, strina sef kadrovske…Pa mi bi svi pasli bez Vukovica.

  10
 5. trn komentariše

  Sramota je mala rijec jer to je i bijeda morala.

 6. Црносрбин komentariše

  Kakav tekst. Ovo je sramota. Isti ste cdm i ostale analitike.

 7. Sd boka komentariše

  Katastrofa da se slave takozvani umjetnici i takozvane moralne gromade kao ovaj iz Novog Sada

  2
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.