Još jedan skandal u Pošti: Savjetnika Rafeta Husovića hoće da udome na funkciju, zaposlili i kćerku funkcionera DPS-a! (FOTO)

Još jedan skandal u Pošti: Savjetnika Rafeta Husovića hoće da udome na funkciju, zaposlili i kćerku funkcionera DPS-a! (FOTO)

Funkcionera Bošnjačke stranke Amere Nokića, u saradnji sa odlazećim DPS-om pokušavaju ovih dana da udome u Poštu Crne Gore, iako su izgubili vlast, saznaje Borba.

Nokić nikada ranije nije radio u Pošti Crne Gore, a sada mu se priprema transfer, iza očiju javnosti, prije nego nova većina preuzme vlast.

I pored toga što je naša redakcija u posjedu Ugovora između Pošte i Nokića, iz te ustanove ubjeđuju javnost da nije tačno da kadar Bošnjačke stranke prelazi da radi u tu instituciju.

Borba objavljuje dokument koji demantuje Poštu i u kojem piše da Pošta u oktobru ove godine preuzima na rad Amera Nokića, više od mjesec dana poslije izbora.

Ovo je još jedna dokaz kakve se sve neregularnosti rade u Pošto nakon izbora, a što će biti posao tužilaštva i ostalih institucija po formiranju nove vlasti.

Inače, Amer Nokić je bio savjetnik potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Rafeta Husovića, predsjednika BS-a. Nokić je bio četvrti savjetnik Husovića, i ono što je posebno zanimljivo, on je brat od tetke jednog od sadašnjih Husovićevih savjetnika – Admira Adrovića.

Nokić je u junu 2015. godine izabran za predsjednika opštinskog odbora Bošnjačke stranke u Rožajama.

Bošnjačka stranka je, inače, po pitanju partijskog zapošljavanja, klijentelizma i nepotizma već godinama u fokusu javnosti.

U Poštu poslije izbora zaposlili i kćerku prijatelja Božidara Vuksanovića

Ana Marković, kćerka funkcionera DPS-a Vojkana Markovića i dugogodišnjeg saradnika sada prvog čovjeka Pošte, zaposlena je u toj ustanovi.

Iz Pošte nam je saopšteno da je Sporazumom o preuzimanju Ana Marković preuzata iz Poreske uprave, u kojoj je bila u stalnom radnom odnosu od 2012. godine.

”I prije angažmana u Poreskoj upravi, radila je u drugim institucijama. Ana Marković je pravnik i na dužnosti je u Direkciji za opšte poslove”, kažu iz Pošte.

Related posts

7 Comments

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *