Još jedan digitalni asistent odlazi u istoriju

0

Za one koji nisu upoznati sa Cortanom, radi se o Microsoftovoj verziji Siri ili Alexa, ličnom asistentu zasnovanom na veštačkoj inteligenciji, koji može da odgovori na pitanja i izvršava male zadatke. Istoimena mobilna aplikacija prvobitno je pokrenuta u novembru 2018. godine, ali očigledno nikada nije stekla dovoljno veliku bazu korisnika u svom kratkom životnom vijeku da bi je Microsoft smatrao vrijednom održavanja.

Kao što je objašnjeno na stranici za podršku kompanije Microsoft, od, 31. marta, mobilna aplikacija više nije podržana, a podsjetnici i liste više nisu dostupni, iako i dalje može da im se pristupi preko aplikacije u operativnom sistemu Windows. Takođe, Cortana podsjetnici, liste i zadaci automatski se sinhronizuju sa aplikacijom Microsoft To Do, koja je dostupna kao besplatna za preuzimanje na iOS-u i Android-u.

Planirano gašenje aplikacija najavljeno je u julu 2020. godine, kada je Microsoft rekao da će se prebaciti ka “transformacionom iskustvu digitalnog asistenta na bazi vještačke inteligencije” u svojim Microsoft 365 aplikacijama, što će podrazumjevati preusmjeravanje “područja inovacija i razvoja” Microsoft-a.

Od tada, kompanija je poboljšala integraciju Cortane u Microsoft 365, poput uvođenja personalizovanih, aktivnih sažetaka u Outlook za Exchange korisnike i dodavanje Cortane u mobilnu aplikaciju Teams da bi radila stvari poput upravljanja kalendarima, e-poštom i pridruživanja sastancima.

Izvor: Macrumors

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.