Još dva mjeseca za dopunu istrage protiv Maria Miloševića

0

Više državno tužilaštvo u Podgorici dobilo je novi rok od dva mjeseca za dopunu istrage u predmetu protiv Marija Miloševića, Igora Mašanovića i Vukana Vujačića koji se terete za ubistvo Radomira Đuričkovića na Cetinju okrobra 2016. godine, prenose Dnevne novine.

Trenutno se prikupljaju određeni dokazi i čeka se odgovor na zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći.

Naime, optužnica koju je VDT ranije podiglo i dostavilo sudu u ovom predmetu nakon kontrolnog ročišta vraćena je na dopunu, a krajnji rok za dopunu istrage bila je sredina februara. Ipak, Viši sud u Podgorici, kako je saopšteno Dnevnim novinama, produžio je taj rok za još dva mjeseca.

Istovremeno je iz Višeg tužilaštva saopšteno da se trenutno prikupljaju određeni dokazi i da se čeka odgovor na zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći.

“U ovom tužilaštvu, formiran je predmet protiv M.M., I.M. i VV, zbog krivičnog djela ubistvo izvršeno na štetu R.Đ., i protiv istih je podignuta optužnica, koja je od suda vraćena na dopunu, i shodno Zakoniku o krivičnom postupku je u više navrata zahtijevano produženje roka za dopunu istrage, tako da se dodatno prikupljaju određeni dokazi, i od tužilaštva je upućena zamolnica za pružanje međunarodne pravne pomoći, po kojoj zamolnici još nije postupljeno”, saopštila je za DN državna tužiteljka i portparolka VDT-a u Podgorici Lepa Medenica.

Podsjetimo, Viši sud u Podgorici u januaru prošle godine vratio je optužnicu Tužilaštvu na dopunu.

Optužnicom se Miloševiću i Vujačiću stavlja na teret saučesništvo u ubistvu Đuričkovića na Cetinju u oktobru 2016. godine, dok se Mašanović tereti da je direktni egzekutor.

Inače, Milošević je saslušan početkom decembra prošle godine kao osumnjičeni u ovom slučaju, i tom prilikom negirao je optužbe za umiješanost u ubistvo.

Kazao je da je Đuričkovića poznavao ‘zdravo za zdravo, te da nisu imali nikakvih poslova nisu imali niti nešto dobro niti loše.

Milošević je 5. novembra izručen Crnoj Gori, a prethodno je bio u zatvoru u Prištini, gdje je uhapšen zbog nedozvoljenog oružja.

Lisice na ruke stavljene su mu 18. jula 2018. godine, u vrijeme kada je za njim bila raspisana potjernica od podgoričkog Interpola.

Takođe na Kosovu lišeni su slobode i Mašanović i Vujačić.

Više državno tužilaštvo u Podgorici istragom je utvrdilo da je Vujačić upravljao vozilom, dok je Mašanović pucao na Đuričkovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.