Još 50.000 doza vakcine „Sputnjik Ve“ stiglo u Srbiju

0

Novi kontingent od 50.000 doza ruske vakcine “Sputnjik Ve” stigao je jutros u Srbiju, na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.

„Radi se o prvoj komponenti ove vakcine sa kojom će moći da bude vakcinisano 50.000 ljudi”, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

​On je naveo da su vakcine stigle iz fabrike „Biokad“ u Sankt Peterburgu, gde je pre dva mjeseca, u prisustvu ruskog državnog vrha, pokrenuta linija za proizvodnju vakcine „Sputnjik Ve“.

„Srbija je i dalje jedina zemlja u Evropi za koju su ruske vlasti odobrile isporuku značajnije količine vakcina. To govori o odnosu koji Rusija ima prema svojoj srpskoj braći. U Rusiji se sa pažnjom i pohvalama prati proces vakcinacije u Srbiji koji se sprovodi pod rukovodstvom predsjednika Vučića“, rekao je Popović.

On je izrazio zadovoljstvo jer se isporuka vakcina iz Rusije sprovodi prema dogovorenoj dinamici.
Ruske vakcine stigle su jutroros oko 8 sati.

„Ugovorili smo nabavku dva miliona vakcina iz Rusije. Očekujem da do kraja marta odnosno tokom prve polovine aprila sva ugovorena količina vakcina bude isporučena Srbiji“, rekao je Popović.

Ministar je istakao da će vakcine koje su jutros stigle u Beograd odmah biti dopremljene Institutu Torlak, odakle će biti distribuirane na punktove za vakcinaciju širom Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.