Joksimović: Ukidanje taksi je uslov za povratak za pregovarački sto

0

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović poručila je danas da ne treba razmišljati o tome ko ima veći uticaj na dijalog Beograda i Prištine, već da je važno da svi pozovu Prištinu da ukine takse, kako bi se dijalog nastavio.

– Bitno je da svi aktivno učestvuju u tome, a nije sad samo pitanje toga da li je prevaga na strani EU, koja i dalje posreduje i olakšava dijalog i uloge SAD ili nekih drugih zainteresovanih aktera – rekla je Joksimović novinarima u Vladi Srbije posle potpisivanja dva amandmana na sporazum o pomoći između SAD i Srbije.

Ona je tako odgovorila na pitanje da li će SAD primijeniti svoj autoritet da privole Prištinu da se vrati za pregovarački sto.

Joksimović je rekla da se briselski dijalog od početka vodio u formatu posredovanja EU, kao medijatora i posrednika u razgovorima.

Nažalost, kako je rekla, posle šest godina zaista nije došlo do pomaka, što je, navodi, svima jasno, ne samo kad je riječ o formiranju ZSO, već se otišlo i dalje uvođenjem tarifa koje u svakom pogledu i ekonomski i politički dodatno urušavaju atmosferu.

– Ukidanje taksi je jasan uslov za povratak za pregovarački sto – istakla je Joksimović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.