Joković: Prvo riješiti problem oko Crkve, pa ići u dijalog sa opozicijom

0

Tokom jučerašnjeg razgovora sa članovima delegacije Evropskog parlamenta, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković ponovio je stav SNP da prvo treba riješiti Zakon o slobodi vjeroispovijesti pa onda početi dijalog opozicije i vladajuće većine kako bi se mogli steći uslovi za održavanje parlamentarnih izbora.

Predsjednik SNP je naglasio da je Zakon glavna kočnica za dijalog i na kraju dogovor vlasti i opozicije. Potrebno je raditi na izmjenama izbornog zakonodavstva kako bi sve političke partije učestvovale na predstojećim izborima.

U ovoj situaciji, istakao je Joković, u Crnoj Gori teško može da dođe do parlamentarnih izbora. Posebno je istakao činjenicu da pojedine državne institucije gotovo i ne funkcionišu pa je vrlo teško u takvom ambijentu očekivati demokratske iskorake.

Što se tiče problema sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti, Joković je podsjetio da vlast najjači udar vrši upravo na Mitropoliju crnogorsko-primorsku, podsjećajući na činjenicu da jedino sa SPC nije potpisan temeljni ugovor, kako je to učinjeno sa Rimokatoličkom crkvom i Islamskom zajednicom.

Joković je izrazio nadu da će delegacija EP realno sagledati cijelu situaciju, uzeti u obzir činjenice na koje ukazuje opozicija i pomoći da se stvari riješe na kvalitetan način.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.