Jokić: Razriješićemo sve koji krše mjere

0

U lokalnoj upravi spremni su da primjene sve mjere Ministarstva zdravlja, Ministarstva finansija i socijalne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova i Instituta za javno zdravlje.

Na redovnom, juče održanom, kolegijumu kod predsjednika Opštine Kotor Vladimir Jokić zaključeno je da će svi lokalni funkcioneri ili zaposleni u lokalnoj upravi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera biti sankcionisani.

“Rad službenika Opštine Kotor i lokalnih javnih preduzeća i institucija biće organizovan na način koji će omogućiti da se smanji širenje infekcije. Lokalni funkcioneri će preuzeti na sebe najveći dio radnih angažmana, što znači da za njih neće biti dežurstava ili bilo kakvih povlastica”, rekao je Jokić Radiju Kotor.

Prema njegovim riječima, svi koji ne budu bili odgovorni u odnosu na situaciju biće sankcionisani.

“Zaključak kolegijuma je da će -ukoliko postoji zabilježeno nepoštovanje mjera od strane lokalnih funkcionera (naročito onih koji se vezuju za način rada odnosno funkcionisanje u ugostiteljskim i drugim objektima) da će biti razriješeni funkcije istog dana. Ukoliko se bilo ko od zaposlenih u lokalnoj upravi nađe u istoj situaciji protiv te osobe će biti pokrenut disciplinski postupak. Naše opredjeljenje je da se mjere najstrože poštuju danas, kako bismo sjutra mogli normalno da živimo”, poručio je Jokić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.