Jokić optužio bivšeg lidera SDP-a: Krivokapić je kriv što DPS preuzima Kotor

0

Skupština opštine (SO) Kotor će na današnjoj sjednici raspravljati o predlogu odluke za razrješenje predsjednika Opštine Vladimira Jokića.

Sjednicu je zakazao novi predsjednik SO Kotor Jovo Suđić, koji je u četvrtak izabran glasovima odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Hrvatske građanske inicijative (HGI), Liberalne partije (LP) i Brune Lončarević.

Jokić je jutros na konferenciji za novinare koju je održao sa Perovićevom i predstavnicima članica do sada vladajuće koalicije iz SNP, DNP, Demokrata, PzP i DSS najavio da oni neće prisustvovati sjednici.

On je aktuelnu SO Kotor nazvao “proizvodom političke korupcije i kršenja izborne volje građana”.

Kazao je da DPS na ovaj način “po svaku cijenu bježi od vanrednih lokalnih izbora”, koji su po njemu, jedini legitimni način izlaska iz krize.

“Mi smo legalisti i poštujemo sudske instance čak i kada nam njihove odluke ne odgovaraju. To nas razlikuje od provalnika koji su se na ovaj besprizoran način, drznuli da ne priznaju pravni poredak ove države, u čemu im, iz uskopartijskih DPS interesa, na žalost pomaže i Vlada Crne Gore”, kazao je Jokić.

Istakao je da će se protiv odluka o njegovoj i smjeni Perovićeve, odnosno imenovanju Suđića i najavljenom izboru Željka Avramovića (DPS) za novog gradonacelnika, što bi trebalo da se desi u petak, boriti na Upravnom sudu.

On je kazao da će danas “duh Ranka Krivokapića biti u sali SO Kotor” i optužio počasnog predsjednika SDP da snosi najveću krivicu za sve što se u tom gradu desilo u posljednjih pola godine.

“SDP je izdao izbornh volju građana i ovo je rezultat dogovora koji su u Skupštini Crne Gore jos u decembru prošle godine postigli Ranko Krivokapić i predsjednik OO DPS Kotor Željko Aprcović”, podvukao je Jokić

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.