Jokić i Perović zapečatili prostorije SO Kotor

0

Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić i predsjednica kotorskog parlamenta Dragica Perović, zapečatili su prostorije SO Kotor.

“Po nalogu predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića dana 24. 06. 2019. godine, a u skladu sa članom 28 Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je propisano izemđu ostalog da Opština raspolaže, upravlja i štiti svoju imovinu, uz saglasnost Dragice Perović, predsjednice Skupštine opštine Kotor, izvršeno je fizičko obezbjeđivanje službenih prostorija Skupštine opštine u cilju privremenog onemogućavanja mogućeg vršenja radnji koje su najavljene za 24. 06. 2019. godine od strane neovlašćenog lica Željka Avramovića protiv kojeg su dana 20. 06. 2019. Vladimir Jokić, Dragica Perović, Milivoje Samardžić, Branko Kovačević i dr Branko Baćo Ivanović podnijeli krivičnu prijavu zbog lazžnog predstavljanja i samovlašća. iz 383. i člana 384 KZCG predatu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, Specijalnom državnom tužilaštvu i Vrhovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. 20. 06. 2019. godine” piše u zapisniku, kojeg su potpisali Vladimir Jokić, Dragica Perović, Milivoje Mišo Samardžić, Branko Ivanović i Branko Kovačević.

Opštinsko rukovodstvo, predvođeno Jokićem, je 20. juna podnijelo krivičnu prijavu protiv odbornika DPS-a Željka Avramovića zato što je, tvrde, neovlašćeno u ime SO Kotor, za danas u 10 časova zakazao nastavak 19. sjednice.

“Fizičko obezbjeđivanje izvršeno je promjenom brava i zaključavanjem svih ulaza koji vode u službene prostorije Skupštine opštine, a na katance i brave na vratima koja služe za ulaz u službene prostorije Skupštine opštne radi onemogućavanja pristupa neovlašćenim licima zbog rizika od izvršenja krivičnog djela u produženom trajanju, a čije posledice mogu imati značajan uticaj na ostvarivanje prava građana opštine Kotor, na blokiranje vršenja funkcija lokalne samouprave, na poštovanje pravnog poretka Crne Gore i primjenu pozitivnih propisa države Crne Gore i Opštine Kotor”, piše u Zapisniku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.