Jokić (DPS Berane): Koalicija sastavljena na mržnji i ucjenama „partnera“ doživjela svoj kraj upravo onako kako je i nastala

0

Poslije dvije godine neznanja, lažnih obećanja i bahatosti, šarenolika koalicija sastavljena na mržnji, političkoj trgovini i ucjenama “partnera”, doživjela je svoj kraj, upravo onako kako je i nastala, lažnim moralisanjem, pritiscima na odbornike da glasaju mimo njihove volje i raznim političkim ucjenama. “Što se grbo rodi, vrijeme ne ispravi”, kako je jednom nesuđeni predsjednik Opštine Berane za skupštinskom govornicom, pokušavajući da impresionara prisutne, citirao čuvenog Valtazara Bogišića, saopštio je odbornik DPS-a u SO Berane, Branislav Jokić. 

Kako je kazao, nakon niza ucjena oko imenovanja rukovodećeg kadra u organima lokalne uprave i javnim preduzećima, uglavnom vršioca dužnosti, bez potrebnog iskustva i kvalifikacija, političko šarlatanstvo i neiskrenost prema koalicionim partnerima stiglo je do vrhunca, sukobom oko, po njima najvažnije i najdraže funkcije, funkcije predsjednika opštine, ili funkcije onog koji potpisuje naloge za plaćanja iz budžeta, kako je oni vide.

“Ubrzo su u borbi za najdražu funkciju, poslije teških riječi, uslijedile i ucjene: ako Damjan Ćulafić, kandidat Demokrata, ne bude izabran za predsjednika, neće imati ko da potpiše naloge za isplatu plata zaposlenima, nema plaćanja kulturnih događaja, život u Beranama će stati. Ali samo nekoliko dana nakon saopštenih ucjena od strane Demokrata, gle čuda, građani Berana su postali svjedoci da je zarada zaposlenima isplaćena”, naveo je Jokić.

On je pozvao Vuka Todorovića, koji je vodio Opštinu u prethodne dvije godine, da demantuje svog nesuđenog nasljednika u širenju panike i neistina i da jasno beranskoj javnosti saopšti na koji način je omogućena zakonska isplata plata, kao i da li se na taj način mogla izvršiti uplata za učešće beranskih sportista na MOSI igrama.

Foto: DPS Berane
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.