Jokanoviću suđen povratak u Čempionšip?

0

Slaviša Jokanović trenutno vodi katarsku Al-Garafu, ali bi već od naredne sezone mogao da se vrati u Englesku.

Šefild Junajted je već prežaljen tim, tim sa “Bramal lejna” je raskinuo i saradnju sa dugogodišnjim trenerom Krisom Vajlderom. Postoje tek matematičke šanse da će “oštrice” preživjeti u PL.

Izvjesno im slijedi povratak u Čempionšip a tamo bi mogao da ih preuzme Slaviša Jokanović koji je pravi ekspert za drugu ligu Engleske. On je kao trener Votforda i Fulama uspio da uvede svoje timove u elitnu Premijer ligu, doduše u Votfordu nije dobio dalju priliku zbog problema oko ugovora dok je Fulam vodio i u PL, ali neuspješno.

Jokanović je potvrdio da neće produžavati ugovor sa Al-Garafom, a cilj mu jeste povratak u Evropu.

-Najviše me znaju u Engleskoj, prirodno. Zašto, ipak, ne uzeti u obzir i druge evropske opcije? Pričam hipotetički, a, šta će biti…O tom-potom. Lopta će me odvesti na Stari kontinent, to je moj cilj, nadam se i njen-izjavio je Jokanović u razgovoru za Sport klub.

 

Piksi pravi izbor za selektora

Nezaobilazna tema je reprezentacija Srbije koju sa novim selektorom Draganom Stojkovićem očekuje novi ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. O Piksijevim ljudskim i profesionalnim kvalitetima kao njegov bivši saigrač u reprezentaciji  posebno je upoznat Slaviša Jokanović.

-Družili smo se godinama u reprezentaciji, često se viđali i kasnije, dolazio je u Englesku, posjećivao treninge Votforda i Fulama, gledao utakmice na kojima sam komandovao sa klupe, izlazili smo na večere…Zaljubljenik u fudbal, izuzetno inteligentan, rječit, harizmatičan čovek. Prava osoba za posao koji je nedavno prihvatio. Želim Piksiju svu sreću ovoga svijeta, kako njemu tako i izabranicima koje počev od srijede, 24. marta, uvodi u planetarne kvalifikacije, raduj se Srbijo- poručio je Jokanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.