Jočić: Ko o čemu, Vanja o poštenju

0

Ponašanje i izvještavanje MANS-a o pravdanju troškova Nove srpske demokratije (Demokratskog fronta) za izbornu kampanju za parlamentarne izbore 2016. godine, doživljavamo kao direktni i niski napad na našu političku organizacije, jasna je poslanica ovog saveza Marina Jočić.
“Ucjene i pritisci od strane mafijaškog režima na našu stranku nisu i neće dati rezultata, pa neće ni zlonamjerni odnos Vanje Ćalović i MANS-a, koji ima vrlo jasan kontinuitet sa istim takvim pokušajima Specijalnog policijskog tima, Specijalnog državnog tužilaštva, Agencije za sprečavanje korupcije čiji je Vanja Ćalović član savjeta i drugih režimskih organa”, ističe ona.
Jočić ističe da, su u DF-u kao kulturni i odgovorni ljudi, ispoštovali većinu njihovih molbi, u mjeri u kojoj su mogli, a da to, kako je dodala, ne ugrozi redovno poslovanje naše administracije.
“Poslali smo preko 700 dokumenata i odgovorili na 96 mejlova. Samo računi za medijsko oglašavanje koje smo im poslali opravdavaju preko 50 odsto ukupnih troškova, a nama se u njihovom izvještaju evidentira samo 17 odsto. U izvještaju DRI, koji je u skladu sa zakonom jedini ovlašćen da detaljno kontroliše našu dokumentaciju, troškovi su u potpunosti opravdani (100%) i naše finansijsko poslovanje je ocijenjeno pozitivno”, dodaje ona.
Poručuje da čitava Crna Gora zna da nam je ASK nezakonito blokirala sredstva u iznosu od 345 hiljada eura, koja su im, kako tvrdi, pripala po osnovu izbornog rezultata, a koja su nam uplaćena tek nakon pravosnažne odluke suda.
“Niko nas ne može ubjediti da je MANS u ovako zlonamjernom izvještaju slučajno zaboravio da ih prikaže na prihodnoj strani, već je Vanja Ćalović kao član savjeta ASK željela da prikrije kriminalne radnje te organizacije i zaštiti njenog direktora Radonjića, od krivične odgovornosti kako bi njih dvoje mogli da nastave da vode jalove verbalne duele na savjetu koje odgovaraju samo njima”, napominje Jočić.
MANS-u ne pripada da drži lekcije o moralu
Ističe da Vanja Ćalović i MANS pokušavaju da zauzmu poziciju koja im ni po čemu ne pripada,”da DF-u drže lekcije o poštenju i moralu”.
“Zapravo kroz ovakve i slične izvještaje ona za potrebe poslodavaca želi da dovede u istu ravan kriminalozovani režim koji je opljačkao građane Crne Gore sa opozicionim strankama koje su žrtve torture i progona ne samo od strane aktuelne crnogorske vlasti nego i ambasada koje finansiraju ove aktivnosti Ćalovićke. Ovakvim radnjama MANS želi, uz pomoć sebi sličnih, da kreira opozicionu scenu tako što će pokušati da unište DF i NSD, a podignu u opoziciji one koji odgovaraju ambasadi koja stoji u pozadini MANS-a i ovakvih akcija”, saopštila je poslanica DF-a

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.