Jočić: DF napadaju oni kojima je politički roditelj Darko Pajović

0

Kad politički otpaci Pozitivne Crne Gore, poklonici ideje Darka Pajovića i Draga Đurovića, napadaju DF, onda javnost može da bude sigurna da je politički put koji smo odabrali ispravan i da treba još snažnije da djelujemo u pravcu koji smo zacrtali, saopštila je Marina Jočić, poslanik DF-a.

“Politički strankoid “Ura”, koji se dezorjentisano kotrlja na političkom prostoru Crne Gore, svojim saopštenjima ponovo je ponudio materijal za rubrike zabavnog karaktera. Istina, za rubriku “stari vicevi”, plasmanom teze o savezu DF i DPS. To je petarda koja je odavno izdušila, zato ona ne može da “pukne”, samo da zadimi. A posebno kada u napadima na DF isprednjači Suada Zoronjić, kojoj su donedavno ruke “otpadale” od aplauza Milu Đukanoviću i drugim prvacima DPS-a kada bi ovi posjetili njen kraj, stoji u saopštenju.

Nakon višegodišnjeg progona našeg saveza od strane DPS, koji je kulminirao besudnim presudama našim liderima, reakcija URA-e mogla bi se nazvati i nepristojnom i nevaspitanom.

“No, to je URA, strankoid koji je političku školu pohađao u skromnim kursevima odlazećih administracija USA ambasade; kojem je šef u vladi bio Milo Đukanović, staratelj Žarko Rakčević, autoritet Hašim Tači, a politički roditelj, koji ih je naučio prvim koracima – čuveni Darko Pajović. To je, zaista, provokativan materijal, prijemčiviji za burlesku nego za istorijat stranke koja se naziva opozicionom. Zanimljivo je da kao svoj glavni opozicioni identifikacioni dokument – ljudi iz Ure koriste i naglašavaju bojkot Skupštine. Iako iza toga stoji samo namjera, da pred kamerama sakriju činjenicu da imaju samo jednog jedinog poslanika u Skupštini. U prevodu, kada bi i taj jedan poslanik prisustvovao sjednici, pa pošao na pauzu, moglo bi se pomisliti i zaključiti – da je Ura u bojkotu. Grupa malobrojna, koja se ne bi ni čula, da im tonalitet ne povećavaju mediji, čiji su miljenici od osnivanja. URA je kliker koji je promašio rupu, više puta, i sada se beznadežno kotrlja bez cilja.

Jasno nam je da iza najnovijih napada na DF stoji DPS, pojedini strani centri moći i dukljanske medijske i političke ekspoziture koje do ludila dovodi rast snage DF-a i činjenica da nas nijesu uspjeli slomiti torturom koja traje godinama. Naravno, da je i URA imala velikih problema i gubitaka u borbi protiv „diktatorskog režima“, koji je jedva razriješen nakon višemjesečne borbe na „smrt i život“ za oslobađanje zarobljenog partijskog kombija iz podgoričke stanice policije. Neki kažu da je tek nakon posredovanja Hašima Tačija taj veliki sukob o kome su „nezavisni“ mediji talambasali danima, razriješen tako što je kombi pušten na slobodu. Poznati albanski terorista, dobar prijatelj lidera URE i Mila Đukanovića, ovim je gestom iskazao veliku ljubav i brigu za “mali, časni, nezavisni i hrabri” Montenegro.

A informacije govore da je lider toga što se zove URA spremio pjesmicu za svog sadašnjeg idola Hašima Tačija, kao što je pisao pjesme svom uzoru Darku Pajoviću, a valja se sjetiti Abazovićevog oduševljenja sadašnjim ambasadorom u Kini: “Stigle su promjene, koje željeli smo žarko, novi premijer je Pajović Darko”, stoji u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.