Jeremić:Protesti se moraju nastaviti

0

Predsjednik Nove stranke Vuk Jeremić izjavio je danas, preuzimajući “dežurstvo” u “slobodnoj zoni”, koju je SzS formirao ispred Predsjedništva, prošle subote, da su bitne samo tri stvari – da se protesti opozicije moraju nastaviti, da bojkot institucija mora biti totalan i da opozicija mora ostati jedinstvena.

On je u ime svoje partije preuzeo od Nove stranke “dežurstvo”, zamiššljeno kao vrijeme za gradjane, kada će, kako je rekao predsjednik Saveta Nove, Aris Movsesijan, moći da razgovaraju sa liderima opozicionih stranaka, u “radno vrijeme” od 13.00 do 21.00 sati.

U Pionirskom parku, ispred zgrade Predsedništva, bilo je okupljeno dvadesetak pristalica i aktivista SzS-a.

Petar Miletić, član predsjedništva Pokreta slobodnih gradjana koji je u prethodna 24 časa dežurao zajedno sa Novom strankom, rekao je da se nada da će u narednim danima u “slobodnu zonu” dolaziti i poslanici i odbornici koji bojkutuju rad parlamenta i gradskih skupština.

“Nastavićemo da iznosimo naša tri osnovna zahtjeva koja smo dogovorili kao potpisnici sporazuma sa gradjanima – smjenu REM-a, smjenu rukovodstva RTS-a i RTV-a i glavni zahtjev za fer i poštene izbore”, rekao je Miletić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.